İcra müdür ve yardımcısı alımı olmayacak mı?

Her yıl yapılan icra müdür ve yardımcılığı alımında, bu yıl hala bir açıklama yapılmış değil.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Ağustos 2015 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İcra müdür ve yardımcısı alımı olmayacak mı?

Haber Gönder yoluyla gelen aşağıdaki içerik, uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Adalet Bakanlığı her sene İcra Müdürlüğü ve Yardımcılığı ilanı yayınlamaktadır.

Adalet Bakanlığının resmi sitesinde 2015 yılı Adalet Bakanlığı Stratejik Planında İcra Müdür ve Müdür Yardımcısı alınacağı belirtilmiştir.

Bu nedenle bir çok kişi sınavla ilgili kurslara kayıt yaptırmış, kaynaklar satın almış, sene başından beri bu sınava hazırlanmaya başlamıştır. Hatta yaş sınırı sebebiyle bu seneden sonra sınav hakkı kaybolacak ve seneye (2016 yılında) ilan yayınlansa bile sınava giremeyecek kişiler bulunmaktadır.

Ramazan bayramı öncesi Bakanlığın 0312 417 7770 - 63 02 (dahili) numarasını arandığında; bu seneki sınavın Eylül - Ekim ayında olacağı, ilanın da Ramazan Bayramı sonrasında bakanlık sitesinde yayınlanacağını söylenmiştir. Bunun üzerine çalışmalarımızı daha da ağırlık vererek sürdürmeye devam ettik.

31/07/2015 tarihinde forum sitelerinde bu sene ilanın yayınlanmayacağı ve sınavın olmayacağına dair yorumlar çıkmaya başladı, 03/08/2015 Pazartesi günü bakanlığın aynı numarası arandığında; bu sene yapılacak sınavın iptal olduğu ve yapılmayacağını söylediler. Bayramdan önce olacak demiştiniz niye ani bir kararla iptal edildi deyince, bizde anlamadık neden iptal edildiğini ama iptal olmuş diye söylediler. Daha sonra hükümetin kurulamadığı, bu nedenle de bakanlığın bu sene sınav yapmayacağı belirtildi. Ben bakanlıkla yapmış olduğum telefon görüşmesinden yola çıkarak bu sene sınavın olmayacağını anladım. Anlamadığım, hükümetin kurulamaması veya bunun gibi şeylerden dolayı bu ülkede yapılacak sınavların iptal olması, ulaşılması planlanan hedeflerden cayılması, yapılan stratejik planların ertelenmesi profesyonel bir ülkede olmaması gerekirken, her konuda ilerleyen, büyüyen, dünya devletleri arasındaki konumunu yüceltip sağlamlaştıran bir ülkede bu tür işlemlerin yapılması devletimize olan güveni boşa çıkarmaktadır. Yukarıda belirtmiş olduğum sebepler dolayısıyla binlerce insanın mağdur duruma düştüğü, forumlarda ve sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlardan anlaşılmaktadır.

Bu yüzden yaşanan mağduriyetlerin kamuoyu ile paylaşılması ve bir an evvel mağduriyetlirin giderilmesi için gerekli önlem ve tedbirlerin alınması gerektiğini düşünmekteyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber