Türkiye'de 22 günde 100 kişi boğuldu

Yaz mevsiminin sıcak günlerinde serinlemek için deniz, göl, gölet, baraj veya ırmaklara girenlerin en fazla karşılaştığı tehlikelerin başında boğulma geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2015 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'de 22 günde 100 kişi boğuldu

Türkiye'de deniz, göl, gölet gibi bölgelerde suya girenler için en büyük tehdidi oluşturan boğulma vakaları, son 3 haftada arttı.

Ülke genelinde, Ramazan Bayramı tatilinin 3 gün öncesi olan 14 Temmuz'dan 4 Ağustos'a kadar geçen 22 günlük süreçte 100 kişi boğuldu.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, son 22 günde en fazla boğulma vakası bayram tatilinde 18-19 Temmuz ile hafta sonuna rastlayan 1-2 Ağustos'ta yaşandı.

Ramazan Bayramı'nın 2'nci ve 3'üncü günlerinde 25 kişi boğuldu. Yurt genelinde 16 kişi de 1-2 Ağustos'ta deniz, göl veya göletlere girdikten sonra hayatını kaybetti.

Tokat'ta 14 Temmuz'da Yılmaz Gürel, Almus Baraj Gölü'nde, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde Mustafa Göle ise denizde boğularak can verdi.

Antalya'da 16 Temmuz'da serinlemek amacıyla Kepez ilçesindeki DSİ'ye ait sulama kanalına giren Şehmuz Dağ ile Recep Ünal yaşamını yitirdi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan Suriye uyruklu kaçakların bulunduğu botun batması sonucu 6 kişi öldü.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 17 Temmuz'da Zafer Kullukçuoğlu ile Balıkesir'in Avşa Adası'nda Aslan Öztürk denizde boğuldu.

- Boğulmalar hafta sonlarında artıyor

Bayram tatilinin son iki günü olan ve 25 kişinin boğulduğu 18-19 Temmuz'un ardından boğulma vakaları daha çok hafta sonlarında görüldü.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, 22 Temmuz'da tarlasının yakınındaki su birikintisine inen Mehmet Balkar, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde Kumcağız sahilinden denize giren Salih Zorlu, Kırşehir'de Hirfanlı Baraj Gölü'ne serinlemek amacıyla giren 8 yaşındaki Fatih Can Elhan, boğulma nedeniyle hayatını kaybetti.

Samsun'un Atakum ilçesi sahilinde denize girdikten sonra kaybolan Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli uzman doktor Bilge Başgül Pişkin'in cesedi, 22 Temmuz'da bulundu.

Bartın'ın Amasra ilçesinde, 23 Temmuz'da denize giren Cemil Eray, Osmaniye'de sulama barajına soğuması için bıraktığı karpuzu almak isteyen Suriyeli Vaal Durmuş ve Trabzon'un Araklı ilçesinden Karadeniz'e giren Salih Uzun da boğularak can verdi.

Aksaray'da serinlemek için 24 Temmuz'da sulama kanalına girdikten sonra kaybolan Abdülkadir İda ve Abit Yıldız'ın cesetleri aynı gün bulundu.

Batman'ın Beşiri ilçesinde, 25 Temmuz'da İkiköprü beldesindeki dereye giren Irak asıllı Cemil Hüseyin'in suda kaybolmasının ardından cesedine ulaşıldı.

Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde 26 Temmuz'da hidroelektrik santral inşaatı kapsamında oluşturulan gölete giren 85 yaşındaki Mustafa Bakacak kayboldu. Bakacak'ın cesedi, çevredeki vatandaşlar tarafından çıkarıldı.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde ise bir kişi, 26 Temmuz'da serinlemek için girdiği şelalede boğuldu. Hasanşeyh beldesindeki Gündoğdu Şelalesi'nde boğulan Yavuz Nalbant'ın cesedini sağlık ekipleri çıkardı.

Çorum'un Osmancık ilçesinde, 27 Temmuz'da Danişment köyündeki bir kuyuya su almak amacıyla giren Özkan Sağlam ve Yasin Uzun, boğularak hayatını kaybetti.

Mersin'de, 31 Temmuz'da annelerinin yün yıkadığı merkez Toroslar ilçesindeki Müftü Deresi'ne serinlemek için giren iki çocuk, boğulma tehlikesi geçirdi. Ferhat Taran ile Aygül Çiçek, itfaiye ekiplerince sudan çıkarıldıktan sonra kaldırıldıkları hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, 31 Temmuz'da, yüzme bilmeyen 12 yaşındaki Kemal Kılıç, girdiği Van Gölü'nde boğulma tehlikesi geçirdi ve daha sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Tatil için ailesiyle İstanbul'dan Giresun'a gelen ve 1 Ağustos'ta arkadaşlarıyla Teyyaredüzü Mahallesi'ndeki halk plajına giren Beyzanur (16) ve Oğuzhan Bekdemir (12) kardeşler, akıntıya kapılarak kayboldu. İki kardeşin cesetleri, arama kurtarma ekipleri tarafından bulundu.

- Ağustos ayının ilk 4 günündeki vakalar

Yine 1 Ağustos'ta, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde denize giren Kur'an kursu öğrencisi Cemal Sevim ile onu kurtarmak isteyen hocası Muhammed Musit boğuldu.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, 1 Ağustos'ta denize giren Fatih Demir ve Güven Şener, bir süre sonra dalgaların arasında kayboldu. Sahildeki vatandaşlarca sudan çıkarılan Şener, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Şener'in akrabası olan Demir'in cesedi ise kaybolduğu yerin yaklaşık bir kilometre uzağında bulundu.

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinden Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine ailesiyle tatil için gelen 12 yaşındaki Melisa ve 10 yaşındaki Hürü Altın kardeşler, 2 Ağustos'ta serinlemek için İmalı Baraj Gölü'ne girdi. Ailenin ihbarı üzerine başlatılan çalışmada, iki kızın cesetleri kıyıya mesafede bulunarak morga götürüldü.

Bartın'ın Amasra ilçesinde, 3 Ağustos'ta denizde boğulma tehlikesi geçiren yengesini kurtarmak isterken dalgalara kapılan Hüseyin Işık boğuldu.

Bursa'nın Mudanya ilçesi Eğerce Mahallesi sahilinden 2 Ağustos'ta denize girdikten sonra kaybolan 14 yaşındaki Mahmut Ali Türk'ün cesedine, 4 Ağustos'ta kaybolduğu yerin açığında ulaşıldı.

Ailesiyle Sivas'tan Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesine gelen Gürcü Dikmeci, 4 Ağustos'ta belediye plajından denize girdikten sonra boğuldu. Kadının cesedi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber