Şehit er Abdulhalit Aras'ın baba ocağına acı haber ulaştı

Silopi ilçesinde teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Van nüfusuna kayıtlı er Abdulhalit Aras'ın baba ocağına acı haber ulaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2015 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit er Abdulhalit Aras'ın baba ocağına acı haber ulaştı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Er Abdulhalit Aras'ın Van'daki evinde hüzün yaşanıyor.

Silopi ilçe merkezindeki 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası nöbet kulübesine teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Er Abdulhalit Aras'ın, Düzyol Mahallesi'ndeki baba evine giden askerler, acı haberi ailesine verdi.

Kürtçe ağıtların yükseldiği şehidin baba evinde, oğlunun acı haberiyle adeta yıkılan ve sinir krizi geçiren anne Şevkiye Aras'ı, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Acılı anne, "Yavrum, kuzum, ciğerim" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin babası Sami Aras ile ağabeyi ise yakınları tarafından teskin edildi.

112 sağlık ekiplerinin de şehidin evinin önünde hazır bekletildiği görüldü.

Şehidin dayısı İzettin Şenli, gazetecilere yaptığı açıklamada, dedelerinin Çanakkale'de savaşıp şehit düştüğünü belirterek, artık savaş değil barış istediklerini söyledi.

Akan gözyaşlarının dinmesi ve ölümlerin son bulması gerektiğini anlatan Şenli, "Artık analar ağlamasın, ölümlerin yaşanmasını istemiyoruz. Bizim her gün cenaze görmemiz mi lazım? Bunun atık durdurulması gerekiyor. Bu kan nereye kadar gidecek. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz çocuklarımızı askere yolluyoruz, cenazesi bize geri geliyor. Nereye kadar böyle gidecek? Biz artık barış istiyoruz" dedi.

"Şehidin kuzeni de bugün asker oldu"

Şenli, şehidin kuzeni Yunus Şenli'nin de vatani görevini yapmak üzere bugün Burdur'a gittiğini bildirerek, "Aynı gün bir yeğenimizi askere yolladık, bir yeğenimizin de şehit olduğu haberini aldık. Bu acıya yürek nasıl dayansın?" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber