Beşiktaş Belediye Başkanı'nın ballı takası

Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'li Hazinedar, Dikilitaş'taki bir arsanın imar iznini yükseltip inşaat firmasına büyük rant kapısını açtı. Aynı firmadan başka arsa alıp, üzerine para vermeden bir de villa yaptırdı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Ağustos 2015 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beşiktaş Belediye Başkanı'nın ballı takası

ERCAN ÖZTÜRK

AKŞAM, "Boğaz'a Karşı Rant Keyfi" manşetiyle gündeme getirdiği Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın villa arsasıyla ilgili yeni belgelere ulaştı. Daha önce "52 milyon serveti olan bir işadamıyım" diyen Hazinedar'ın villa arsasını bir inşaata verilen imar rantıyla aldığı belgelendi. Hazinedar ile Ersoy kardeşler arasında gerçekleşen 'Al Gülüm Ver Gülüm' takası şöyle:

AL İMARI, VER ARSAYI

Murat-Özlem Hazinedar çifti, adına kayıtlı arsayı 4 ay önce Yüksel ve Kazım Ersoy kardeşlerden 3 milyon TL'ye satın aldı. Bu arsanın gizemi ise bir inşaattaki imar artışıyla ortaya çıktı.

Bir onayla 4'ten 12 kata

Ersoy kardeşlerin yani Eriş İnşaat'ın müteahhitliğini yaptığı Beşiktaş'ta hızla yükselen inşaatın imar rantı ise hayli yüksek. İnşaat emsali 1,50'den 2,40'a, imar artışı ise 12:50'den 40:50'ye yükseltilmiş. Belediye meclisi de 6 Haziran 2014'te Dikilitaş'taki bu yere ait hazırlanan imar komisyon raporunu oybirliğiyle karara bağladı. Bu kararın ardından inşaat 4 kattan 12 kata yükseldi.

Meclis kararının ardından Dikilitaş'ta inşaata başlayan Ersoy kardeşler, karşılığında İstanbul'un en değerli yerindeki bir başka arsayı 20 Mart'ta Beşiktaş Belediye Başkanı Murat ile eşi Özlem Hazinedar'a sattı.

TEK KURUŞ ÖDEMEDEN...

Çiftin yüzde elli ortaklıkla aldığı arsanın üzerinde yükselen villanın inşaatını da yine Eriş İnşaat yapıyor. Yani Hazinedar 10 milyon TL'lik villasında tek kuruş ödemeden oturacak.

Hepsini satıştan almış

Hazinedar, çıkan haberleri bir açıklama yaparak yalanladı. 30 Mart 2014'te Beşiktaş Belediye Başkanı seçildikten sonra Hazinedar, yasa gereği, Beşiktaş Kaymakamlığı'na kendisi ve eşi adına 52 milyon 300 bin TL tutarında mal beyanında bulunduğunu hatırlattı. Eylül 2014'te, eşi ile ortağı olduğu "ORGİ Taşıt Muayene" firmasının tamamı, TÜVTÜRK'e 17 milyon dolara satıldığını söyleyen Hazinedar bu parayla 8 Nisan 2015'te Beşiktaş'ta 5 milyon 350 bin TL'ye arsa ve ev satın aldığını belirtti. Hazinedar malvarlığındaki değişimi, kaymakamlığa bildirdiğini vurguladı.

Jet hızıyla imar izni

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın 150'ye yakın inşaat ruhsatını 1 yıldır beklettiği iddia edilmişti. Hazinedar'ın 20 Mart'ta aldığı arsasına 23 Mayıs'ta imar izni vermesi ise ruhsat bekleyenlerin tepkisini çekti. Hazinedar haberlerinin AKŞAM'da yayımlanması üzerine bekleyen ruhsatları apar topar dağıtarak twitter hesabından paylaşmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber