Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2015 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümü parçalı zamanla çok bulutlu, Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Yozgat, Kütahya ve Ardahan çevreleri ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzey kesimleri, Manisa'nın kuzeydoğusu, Kastamonu'nun kıyı ve Sinop'un batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Kastamonu'nun doğu, Sinop'un iç ve Çorum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR : Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer yer kuvvetlice (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Kastamonu'nun doğusu, Sinop'un iç ve Çorum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Sel, su baskını, heyelan, yıldırım v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber