İstanbul'da 'kimyasal sızıntı' alarmı

Tuzla Organize Deri Sanayi bölgesinde bir fabrikada çıkan yangın sonucu kimyasal sızıntı yaşandığı ileri sürüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ağustos 2015 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da 'kimyasal sızıntı' alarmı

Tuzla Organize Deri Sanayi bölgesinde bir fabrikada kimyasal madde tankerinde sızıntı meydana geldi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, sızıntının yaşandığı fabrikadaki işçiler ve çevrede çalışanlar tahliye edildi. Gökyüzüne turuncu-kahverengi renkte duman yükseliyor. Polis, fabrikaya giden yolları keserek önlem aldı.

Valilikten Tuzla'daki kimyasal sızıntı ile ilgili açıklama

Açıklamada, "Tuzla Deri Organize Sanayi Sitesi içerisinde faaliyet gösteren bir firmaya ait bina dahilinde bulunan tankın delinmesi sonucunda açığa çıkan nitrik asit süratli ve emniyetli bir şekilde tahliye edilmektedir. Tahliye edilen maddenin kimyasal özelliği nedeniyle tahriş edici, gözlere ve solunum yollarına zarar verici özelliği bulunmakta olduğundan bina ve çevresi tedbiren boşaltılmıştır. Söz konusu maddenin tahliyesi neticesinde bina ve çevresinde tekrar gerekli kontroller yapılacak ve alınan tedbirler kaldırılacaktır. Yaşanan olayda herhangi bir yaralanma yaşanmamıştır" denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi:

- "İtfaiye kimyasal müdahale aracının pompası ile havuza dolan tehlikeli madde Gebze'den gelen kimyasal taşıma tankerine aktarılıyor. Taşıma aracına aktarılan nitrik asit güvenli bir şekilde olay yerinden tahliye ediliyor"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'daki Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikada kimyasal madde tankının altında bulunan havuza sızan nitrik asidin kimyasal taşıma tankerine aktarıldığını ve güvenli şekilde tahliye edildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Orhanlı Mahallesi'ndeki bir fabrikada kimyasal sızıntı meydana geldiği hatırlatılarak, tek katlı fabrikadaki boyunda çapındaki tanktan sızan nitrik asidin önleme havuzunda biriktiği belirtildi.

İstanbul İtfaiyesinin Orhanlı, Dudullu ve Tuzla gruplarından 8 araç ve 23 personelin kısa sürede olay yerine ulaştığı bilgisi verilen açıklamada, "Ekipler, özel maske, kimyasal koruyucu tulum giyerek olaya müdahale ediyor. İtfaiye Kimyasal Müdahale Aracının pompası ile havuza dolan tehlikeli madde Gebze'den gelen kimyasal taşıma tankerine aktarılıyor. Taşıma aracına aktarılan nitrik asit güvenli bir şekilde olay yerinden tahliye ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, sızan gaz nedeniyle 150 metrelik alanın tedbir amaçlı boşaltıldığı ve güvenli bölge oluşturulduğu aktarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber