HDP mitinglere başlıyor

HDP Parti Sözcüsü Bilgen, "barış sürecine toplumun sahip çıkması, çatışmaların son bulmasına dair güçlü bir iradenin gelişmesi için" çeşitli illerde miting düzenleyeceklerini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2015 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP mitinglere başlıyor

Ali Kemal Akan

HDP Parti Sözcüsü Bilgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde kulislerde daha çok erken seçimin konuşulduğunu, ancak HDP açısından şu anda barış süreci, çözüm ve kanın durmasının erken seçimden çok daha değerli ve kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Bu kapsamda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini, gazetecilerle, demokratik kitle örgütleriyle bir araya gelindiğini, CHP ile de bir görüşme yapıldığını anlatan Bilgen, bunları il mitinglerinin takip edeceğini söyledi.

Van, İstanbul, Kars, Antakya ve İzmir'de söz konusu mitingler için başvuru yapıldığını aktaran Bilgen, "Farklı şehirlerde gerçekleşecek miting, panel gibi buluşmalarla barış sürecine toplumun sahip çıkması dolayısıyla çatışmaların son bulmasına dair güçlü bir iradenin gelişmesini hedefliyoruz" dedi.

Bilgen, bu etkinliklerin, 1 Eylül Barış Günü'ne kadar gerçekleşeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber