540 hasta organ nakliyle şifa buldu

Organ nakli organizasyonunu sağlayan İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi bünyesindeki 7 ilde, yılın 7 ayında 540 hasta organ nakliyle şifa buldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2015 13:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
540 hasta organ nakliyle şifa buldu

RAMAZAN ERCAN

Organ nakli organizasyonunu sağlayan İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi bünyesindeki 7 ilde, yılın 7 ayında 540 hasta organ nakliyle şifa buldu.

AA muhabirinin İzmir Bölge Koordinasyon Merkezinden edindiği bilgilere göre, İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Kütahya ve Uşak'ta beyin ölümü tanısı konulan 175 kişinin 58'inden organ bağışı yapıldı.

Bölgede organ nakli ruhsatı bulunan 9 merkezde gerçekleştirilen 14 kalp, 182 böbrek, 3 ince bağırsak, 107 karaciğer, 234 kornea nakliyle 540 hasta yeniden sağlığına kavuştu.

Ege Üniversitesi ilk sırada

Organ ve doku nakli performansında, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 13 kalp, 69 böbrek, 110 kornea, 14 karaciğer olmak üzere 206 nakille ilk sırada yer aldı.

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 101, Özel Kent Hastanesinde 92, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 82, İzmir Üniversitesi Özel Medicalpark ile Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanelerinde 19'ar, İzmir Şifa Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 9'ar, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ise 3 nakil gerçekleştirildi.

"İzmir kadavradan organ bağışında ilk sırada"

Organ naklinden sorumlu İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Hakan Bayrakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyin ölümü tanısı ve kadavradan organ bağışında geçen yıla göre ciddi artış yaşadıklarını belirtti.

İzmir'in kadavradan organ bağışında Türkiye'de ilk sırada yer aldığına dikkati çeken Bayrakcı, şunları kaydetti:

"Hekimlerimizle yapılan toplantıların, bakanlığımızın, çalışanlarımızın özverili çalışmaları, hastaların bilgilendirilmesinin bunda etkisi büyük. Donör sayısının artması doğrudan organ nakillerinin de sayısını artırıyor. Daha fazla insanın şifa bulması da bizleri mutlu ediyor. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Amacımız daha fazla organ bağışı, daha fazla organ nakli, daha fazla kişinin sağlığına kavuşması."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber