Bakan Yıldız: PKK 78 milyonu hedef alan bir yapı

Bakan Yıldız, 'Çukurca'da elektriksiz kalan vatandaşla Nişantaşı'nda doğalgazı kesilen vatandaş bizim için aynı. PKK 78 milyonu hedef alan bir yapıdır' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2015 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yıldız: PKK 78 milyonu hedef alan bir yapı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle elektrik kesintisinden zarar gören Çukurca'daki vatandaş ile doğal gaz kesintisinden mağdur olabilecek Nişantaşı'ndaki vatandaşların kendileri için aynı olduğunu belirterek, "Bu (PKK), Türkiye'nin tamamını, 78 milyonu hedef alan bir yapıdır" dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) düzenlediği "Genç Diplomat Akademisi"nin açılış dersini veren Yıldız, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yıldız, bir gazetecinin, "PKK'nın son dönemde özellikle enerji kaynaklarına yaptığı saldırılarla ilgili bir açıklama yaptınız ve özellikle Nişantaşı ile ilgili sözleriniz yeni bir tartışmaya neden oldu. Tam olarak ne demek istediğinizi bir kez de sizden duyabilir miyiz?" sorusu üzerine dün bir kısım basın mensubunun kendisinin düzeltme yaptığını iddia ettiğini, ancak düzeltme yapmadığını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın enerji sektöründe, Türkiye'nin istikrarını hedef alan çok sayıda saldırıda bulunduğunu dile getiren Yıldız, "Yalnızca insanımızı, canlarımızı hedef alan değil aynı zamanda Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayan projeleri de hedef alan saldırılar yoğunlaştı" ifadesini kullandı.

Yıldız, bu gece Mardin'de bir Çimento fabrikasını besleyen yüksek gerilim hattı ve direklerinin sabote edilerek devrildiğini, o fabrikada bir müddet çimento üretilemeyeceğini aktardı.

"Bunun kime tesiri var?" diyen Yıldız, Hakkari Çukurca'ya giden elektrik iletim hattı direklerinin devrildiğini, enerji hattının kesintiye uğratıldığını, daha önce patlatılan İran-Türkiye doğal gaz boru hattından sonra Azerbaycan-Türkiye hattının da patlatıldığını anlattı.

Yıldız, bu tarz olaylardan Çukurca'daki vatandaşların etkilendiğini belirterek, güvenlik nedeniyle bir gün girilemeyen alanlar olduğunu, oraya elektriğin gitmesinin ise 2, bazen 3 gün sürdüğünü ifade etti.

"Enerjisiz kalan vatandaşımız bizim vatandaşımız, ama PKK'nın Kürtçülük adına Kürt kardeşlerimizi istismar ederek yaptığı bu eylem kimi vuruyor? Orada yaşayan Kürt vatandaşımı, kardeşimi vuruyor. Bundan dolayı biz çok şikayet alıyoruz" diye konuşan Yıldız, bu şikayetlerin terör örgütü PKK'yı itham ettiğini kaydetti.

Bakan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim dün bahsettiğim konu budur. Konuyu çarpıtmayalım ve başka bir tarafa çekmeyelim. Bununla alakalı olarak tabii ki insanımız seçimde değerlendirmesini yapacak. Şimdi böyle deyince bazı basın mensubu arkadaşlar 'Oyu, enerji ile mi tehdit ediyorsunuz?' dediler. Siz enerji direklerini sabote ederken, iletim hatlarını, üretim santrallarını sabote ederken herhangi bir konu yok. Ben böyle bir gerçeği söylediğimde sıkıntı var. Böyle bir şey olmaz. Büyük resim, PKK'nın sabotajları ve verdiği zararı gösteriyor. Siz büyük resmi bırakın, ondan sonra 'Acaba oraya elektrik geç giderse oylar nasıl tesir altında kalır?' deyin. 'Erken seçim ister olsun ister olmasın, vatandaşımız hangi tercihte bulunuyorsa o bizim başımızın üzerine' dedim. Millet iradesi nasıl oluşuyorsa, bu o şekildedir. 'Çukurca'da elektriği kesildiği için mutazarrır olan kardeşim, vatandaşım nasılsa; Nişantaşı'nda doğal gaz boru hattı kesintisinden zarar görebilecek vatandaşımız da aynıdır' diye söyledim. Bu (PKK), Türkiye'nin tamamını, 78 milyonu hedef alan bir yapıdır, ama en fazla da Kürtçülük adına yapılan bu girişim en fazla Kürt kardeşlerimizin aldığı hizmeti aksatmaktadır."

'Vatandaşlarımızı AK Partili, HDP'li diye ayırarak hizmet götürmüyoruz'

Yıldız, şu anda Azerbaycan hattından doğal gaz gelmediğini belirterek, bundan etkilenebilecek illerin bulunduğunu söyledi.

Vatandaşları "Sen AK Partilisin, sen HDP'lisin" diye ayırmadan 78 milyona hizmet götürdüklerini dile getiren Yıldız, doğrusunun da bu olduğunu aktardı.

Yıldız, "Ön plana çıkarmamız gereken ve şu anda Türkiye'deki enerji ile alakalı fırsatları tehdit haline getirmeye çalışan PKK'nın eylemleridir. Bunu bırakıp da konuyu başka bir noktaya getirmeyelim. Büyük resim budur ve devlet, eylemlerin önlenmesine dair her türlü gücünü tabii ki kullanacaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber