Limon fiyatları cep yakıyor

Kış aylarında Türkiye'nin kıyı kesiminde meydana gelen don olayları limonu da vurarak kilogram fiyatının 10 liraya yükselmesine neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2015 15:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Limon fiyatları cep yakıyor

Uzun bir aradan sonra geçen yıl kış aylarında kıyı bölgelerde meydana gelen don olayı, limon üreticilerini büyük zarara uğrattı. Donun vurduğu limonlar kullanılamaz duruma gelince elde kalan ürünlerin değeri arttı. Kilogramının 10 lirayı gördüğü limon, artık müşterilerine tane ile satılıyor. Limonlar, boyutlarına göre, 6 tanesi 5 lira, 5 tanesi 5 lira, 4 tanesi 5 liradan alıcı buluyor.

Kurtuluş Kapalı Pazar'da limon satıcısı olan Şakir Eydemir, limon fiyatlarının artış sebebinin 58 yıl sonra kıyı kesimlerin don olayı ile karşılaşması olduğunu söyledi. Eydemir, "Hasat zamanı don vurduğu için limon fiyatları yükseldi. Ekşi bir tür olduğu için don ilk önce limonu vurdu, rekoltesi düştü. Limon işi ile uğraşıp don yüzünden milyonlar kaybedenler de var. Türkiye'nin her yerinde limon fiyatları aynı, ürün az olduğu için fiyatlara da etki ediyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Eydemir, fiyatların yüksekliğinden dolayı limon satışlarının düştüğünü de belirterek, "Limon neredeyse altın değerinde oldu. Önceden kilo kilo alanlar, şimdi tane ile alıyorlar. Bu fiyatlar tüketiciyi de ister istemez etkiliyor. Tantuniciler, çiğköfteciler yüksek limon fiyatlarından en çok etkilenenler oldu" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber