Öğrenci avı başladı

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde kayıtlar sürerken, bazı İslami gruplar öğrenci evlerine ve yurtlarına yerleştirmek üzere öğrenci kapmak için kampus çevrelerini kuşattı. Başörtülü kızlara tanıtım yaptırılıyor

Üniversiteye giren öğrencilerden devlet yurtlarına yerleşemeyen veya ev tutma imkânı bulamayanlar, özellikle İslamcı vakıfların ve yurtların hedef kitlesi oluyor.

Kayıtların başlamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) denetiminde faaliyetine izin verilen özel yurtlar da üniversiteler ve çevrelerinde stantlar kurdu. Bunlar arasında "İslamcı" olarak bilinen yurtlar, başörtülü kızların yardımıyla öğrenci arıyor. Bazı dernekler de okulların çevresinde Kuran dağıtıyor.

Kapıları tutulmuş

Marmara Üniversitesi'ni kazanan öğrencilerin tümünün kayıtları üniversitenin Haydarpaşa Kampusu'nda yapılıyor. Üniversite dışında stantlar açan ve pankartlarla yurtların özelliklerini öğrenci ve velilere duyuran birçok özel yurt görevlisi, girişlerde el ilanları ve broşürler dağıtıyor.

Çoğunlukla türbanlı öğrencilerin bulunması ve bunların özellikle kız öğrenci yurtları için broşür dağıtmaları dikkat çekiyor.

Tanıtımlar üniversite içinde de sürüyor. Türbanlı kızlar, Burçak, Mefkure ve Gümüşsu gibi yurtların broşürlerini dağıtıyor.

Kuran dağıtılıyor

Kampusun dışında da, Burçak, İhlas Vakfı Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu, Arı, Osman Gazi, Örnek ve Hasan Basri gibi yurtların stantları bulunuyor. Bu stantların arasında irticai faaliyetleri nedeniyle kapatılan Milli Gençlik Vakfı'nın devamı niteliğinde olan Anadolu Gençlik Derneği'ne (AGD) ait stant da yer alıyor. Burada ücretsiz Kuran dağıtımı için form doldurtuluyor.

Fakülte panosunda ilan

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Beşiktaş'taki kampusunun girişinde kurulan AGD'nin standında Anadolu Erkek Öğrenci Yurdu'nun tanıtımı yapılıyor. Kayıtların yapıldığı fakültelerdeki panolarda İhlas Vakfı'nın ve AGD'nin yurtlarının tanıtıcı broşürleri bulunuyor.

Kayıt işlemerinin yapıldığı yerlerde birçok özel yurdun el ilanları öğrencilerle buluşuyor.

İstanbul Üniversitesi'ndeki(İÜ) kayıtlar Avcılar kampusunda yapılıyor. Türbanla giriş yasak. Kayıt yaptıracak öğrenci dışında içeri girişe izin verilmiyor. Üniversite içinde öğrencilere ulaşamayan yurt temsilcileri, üniversitenin bahçe ve çevresinde broşür ve ilan dağıtıyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber