Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2015 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzey Ege'nin (İzmir, Manisa, Kütahya, Aydın'ın kıyı kesimleri ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzey çevreleri), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bilecik, Çanakkale, Balıkesir'in güney kesimleri ve batı kıyılarının, Bursa'nın güney kesimleri, Bolu, Eskişehir, Ankara'nın batısı, Adana'ın iç kesimleri, Toroslar mevkii ve Osmaniye'nin kuzeyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya, Manisa ile Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz Kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kütahya, Manisa ile Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-75 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber