Okullar kayıt parası almak için yeni yöntemler geliştirdi

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum'daki Cumhuriyet Lisesi'nin, kayıt yaptıran öğrencilerden ?kravat bedeli' adı altında 30 YTL alması velilerin tepkisine neden oldu.

Öğrenci kayıtlarında istenen belgeler listesinin en alt sırasında bulunan ?okul masrafları ve kravat bedeli: 30 YTL' yazısını görünce şaşırdıklarını belirten öğrenci velileri, ?Üç YTL değerindeki kravata 30 YTL istiyorlar ve bunu da yazıyla belgeliyorlar? diyerek tepkilerini dile getirdi.

Cumhuriyet Lisesi'nin duyuru panosunda ?Kayıtlarda istenen belgeler' listesinde diploma, fotoğraf, ikametgah, nüfus cüzdanı, zarf, 4 adet iadeli taahütlü posta pulu ile birlikte ?okul masrafları ve kravat bedeli' olarak 30 YTL isteniyor. 15 Ağustos 2006 tarihli duruda Ziraat Bankası Gürcükapı Şubesi'ndeki 34940685 nolu hesaba yatırılması istenen paranın Okul Aile Birliği için alındığı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ?Okullarda herhangi bir şekilde para alınmayacak? açıklamasına karşın, kayıt parası alındığını belirten veliler tepki gösterdi. ?Para almak için ilginç yöntemler geliştiren okul yönetimleri, ?kravat bedeli' adı altında 30 YTL istiyorlar.

Paramızın olup olmadığını sormadan elimize tutuşturulan belgede paranın belirttikleri hesaba yatırılmasını ve ondan sonra kayıt yaptırılmasını istiyorlar. Uygulamayı anlamak mümkün değil. Bu memlekette sadece parası olanın mı çocuğu okuyacak? diyen bir çok veli bunun zorunlu bağış olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Lisesi yöneticileri, 30 YTL'nin Okul Aile Birliği için alındığını ve okulun ihtiyaçlarında kullanılacağını söylemekle yetindi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber