Samsun'da çocuklar kapanan okulları için eylem yaptı

Samsun'un Canik ilçesi Gölalan Mahallesi'nde bir grup çocuk ve aileleri, kapanan okulun tekrar açılması için eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2015 17:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Samsun'da çocuklar kapanan okulları için eylem yaptı

Canik Gölalan İlköğretim Okulu'nun kapanması mahalle sakinleri ve okulda öğrenim gören öğrencilerin tepkisine neden oldu. Canik ilçesine 18 kilometre uzaklıktaki mahallenin yollarının uçurum kenarında yer aldığını belirten veliler, bu nedenle çocuklarının köylerinde bulunan okulda eğitimine devam etmesini istedi. 530 nüfuslu ve 150 haneli mahallede kapatılan okula kayıtlı 20 ilkokul öğrencisi bulunduğu, 13 öğrencinin de bu sene anaokulu ve birinci sınıfa kayıt yaptıracağı öğrenildi. 2 katlı okulda 8 sınıf bulunduğu ve 2 öğretmenin görev yaptığı kaydedildi.

Eylem yapan öğrenciler, "Okulumuzun kapanmasını istemiyoruz. Okulumuzu çok seviyoruz. Bu okuldan başka uzak bir okulda öğrenim görmek istemiyoruz" dediler.

Geçen senelerde öğrenci servisinin uçurumdan yuvarlanma tehlikesi geçirdiği için okullarının kapatılmasını istemediklerini belirten veliler ise, "Okulun kapatılmasını kesinlikle istemiyoruz. Zaten önceden de bu sebepten dolayı çocuklarımızın 1 yılı heba oldu. Çocuklarımızı okula göndermedik. Çocuklarımızı okula göndermeyince bu okul tekrar açılmak zorunda kaldı. Şimdi ise bu güzel okulumuz boş kaldı. Çocuklarımız başka okullara dağıtılıyor. Oralarda dışlanıyor, hor görülüyorlar. Bizim çocuklarımızın köyümüzdeki okulda okumasını istiyoruz. Yetkililerimiz bizi duysun. Bizim tek derdimiz çocuklarımız. Yollarımız çocukların servisle taşınması için uygun değil. Bizim tek istediğimiz çocuklarımızın yürüyerek rahat bir şekilde gidebilecekleri köy okulumuzda öğrenim görmeleri" diye konuştular.

"ÇOCUKLARIN DAHA NİTELİKLİ EĞİTİM ALMALARI İÇİN OKULU KAPATTIK"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise, öğrencilerin daha nitelikli eğitim almalarını sağlamak için Gölalan İlköğretim Okulu'nu taşımalı eğitim planlamasına aldıklarını belirtti. Girgin, "Bizim köylerimizde hızlı bir göç hareketi var. Köylerdeki okullardaki öğrenci sayısının azalmasına bağlı olarak taşımalı eğitim planlaması kapsamında zaman zaman köylerimizin okullarını kapatıp taşımaya alıyoruz. Bu okul da bu kapsamda yapılmış bir planlamadır. Okulların kapatılması için 10 öğrenciden az olması gibi bir şart yok. Bir okulun verimli eğitim öğretim yapma imkanı yoksa o okul kapatılır. Koca okullar var köylerde kapalı. Bu okulların kapanmasının sebebi öğrenci olmamasıdır ya da verimli şekilde sınıf ortamları oluşmadığı için kapanmasıdır. Mesela bazı okullar vardır öğrenci sayısı 9'dur ama kapatılmaz. Çünkü bu okullarda taşıma imkanı yoktur. Yol sıkıntılıdır kalır. Bu sözü geçen okulda taşımalı eğitim planlaması kapsamında kapatılmıştır. Taşımaya alınmıştır. Amacımız çocuklarımızın daha nitelikli eğitim almalarını sağlamak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber