Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2015 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; İç Ege, Marmara'nın doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Bolu, Eskişehir, Rize ve Artvin çevreleri, Trabzon ve Giresun'un iç kesimleri, Ankara'nın kuzey ve batısı ile Erzurum'un kuzeyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri ile Manisa, Uşak, Denizli ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri ile Manisa, Uşak, Denizli ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber