Evlendirme vaadiyle kredi çektirdiği arkadaşını dolandırdı

Trabzon'da Numan A., iddiaya göre evlendirme vaadiyle kandırdığı arkadaşı Neşat Kul'a bankadan 25 bin lira kredi çektirip, 100 lirasını harçlık olarak bıraktıktan sonra geri kalan parayla ortadan kayboldu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 10 Ağustos 2015 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evlendirme vaadiyle kredi çektirdiği arkadaşını dolandırdı

Enis YILDIRIM

Polis, bankadaki kamera görüntülerinden Numan A.'nın, zeka geriliği olan Kul'a bankadan kredi çekmesinde yardımcı olduğunu belirledi. Numan A. hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

15 BİN LİRA KREDİ ÇEKTİRDİ, 100 LİRA HARÇLIK VERDİ

Trabzon'un Of ilçesinde bir çay fabrikasında işçi olarak çalışan Numan A., iddiaya göre bir süredir evlenmek isteyen Neşat Kul'a, "Seni evlendireceğim, bankadan para çek" dedi. Numan A., hafif düzeyde zeka geriliği olan Kul'u bankaya götürüp bankadan 25 bin TL kredi çekmesini sağladı. İddiaya göre paraya el koyan Numan A., Neşat Kul'a 100 lira harçlık verdikten sonra ortadan kayboldu. Neşat Kul ise yakınlarına evleneceğini ve bankadan kredi çektiğini söyledi. Yakınları, Kul'un parayı verdiğini öğrendikleri Numan A.'dan parayı getirmesini istedi. Numan A. ise kimseden para almadığını savundu. Bunun üzerine polise başvuran Neşat Kul, dolandırıldığını belirterek şikayetçi oldu.

GÖRÜNTÜLER ELE VERDİ

Yapılan suç duyurusunun ardından gözaltına alınan Numan A., hakkındaki iddiaları reddetti. Soruşturmayı derinleştiren polis, özel bir bankanın Mumhane şubesindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Numan A.'nın Neşat Kul'a kredi çekmesi için yardım ettiği belirlendi. 2 yıldan 7 yıla kadar hapsi istenilen Numan A.'nın Neşat Kul'un algılama yeteneğinin bozukluğundan faydalanarak dolandırıcılık suçunu işlediği öne sürüldü. Numan A.'nın nitelikli dolandırıcılık suçundan ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verildi. Mahkeme dosyasına, bankanın güvenlik kamera görüntüleri de girdi. Hafif zeka geriliği olan Neşat Kul'a, vasi olarak Hamdi Kul tayin edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber