Uzlaştırma Kurulu Kararı Ne Anlam İfade Ediyor?

Uzlaştırma Kurulu, anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu görüşmelere ilişkin kararını 7/9/2006 tarihinde verdi. Kurul, Kamu İşveren Kurulu ile sendikaların talepleri arasını bularak bir karara varmıştır. Şimdi Kurulun bu kararı sonrasında konfederasyonlar ve hükümet temsilcileri bir kez daha toplanacaktır. Toplantı ve sonrasına ilişkin değerlendirme için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Eylül 2006 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzlaştırma Kurulu Kararı için tıklayınız.

Uzlaştırma Kurulu kararlarının ne anlam ifade ettiği 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunununda düzenlenmiştir. Kanunun 35. maddesinde yapılan düzenleme göre, Kurul kararı sonrasında taraflar yeniden bir araya gelecektir. Bu yeniden bir araya gelme sırasında,

1- Tarafların Uzlaştırma Kurulu Kararına katılması:

"Uzlaştırma Kurulunun kararına tarafların katılması durumunda, bu karar mutabakat metni olarak Bakanlar Kuruluna sunulur."... Bu ifade Kanun metni olup, tarafların kurul kararı üzerinde uzlaşması halinde Bakanlar Kurulu, bu karara uymak zorunda kalakacaktır.

2- Tarafların Uzlaştırma Kurulu Kararına katılmaması:

Tarafların Uzlaştırma Kurulu kararına katılmaması durumunda anlaşma ve anlaşmazlık konularının tümü taraflarca imzalanan bir tutanakla belirtilerek Bakanlar Kuruluna sunulur. Bakanlar Kurulu, bu halde, tarafların ve Uzlaştırma Kurulunun kararına uymak zorunda değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber