Şırnak'ta 1 asker şehit oldu

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın saldırısında 1 asker şehit düştü.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2015 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta 1 asker şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama şöyle:

11 Ağustos 2015 tarihinde saat 00.20 sularında 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin Üs Bölgesine Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu Kahraman bir Erimiz ağır yaralanmış ve sevkedildiği Şırnak Asker Hastanesinde kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Teröristlerin kaçış güzergahı ateş altına alındı

Şırnak'ta, 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırının ardından, takviye güçler ve 2 ATAK helikopteri desteğiyle, teröristlerin kaçış güzergahı ateş altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Şırnak-Güçlükonak karayolu Gabar Dağı eteklerinde bulunan Akdizgin üs bölgesine, gece saatlerinde teröristler uzun namlulu silahlarla saldırdı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından teröristler karanlıktan faydalanarak Gabar Dağı'na doğru kaçtı.

Çatışmanın ardından bölgeye asker ve ateş desteği gönderilirken, 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'ndan kalkan 2 ATAK helikopteri operasyona destek verdi. Teröristlerin kaçış güzergahı ateş altına alındı. Hava hareketliliği gece boyunca devam etti.

Çatışmada ağır yaralanıp Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırılan bir askerin şehit düştüğü açıklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber