Oğlu askerden kaçtı iki evini orduya bağışladı

Haber Giriş : 10 Eylül 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anne Suzan Türköz, askerlik yapmayan ve Almanya'da bulunan oğlunu reddetti. Türköz "Oğlumun vatan borcunu ben ödedim" dedi.

Oğlunun vatani görevini yapmamasına kızan anne, Mehmetçik Vakfı'na iki ev bağışladı. Almanya'ya 17 yaşında giden, bu ülkede 43 yıl çalışan ve emekli olduktan sonra Türkiye'ye dönen Suzan Türköz, oğlu Cem Dünar vatani görevini yapmak istemeyince, biri İstanbul diğeri Alanya'daki iki evini Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

ASKERLİK KUTSAL GÖREV

Bağışla ilgili SABAH'a konuşan Suzan Türköz, 42 yaşındaki oğlu Cem'in, Türk vatandaşlığından çıkarak Hollanda vatandaşı olduğunu ve Hollandalı bir kadınla evlendiğini anlattı. "Ben Cumhuriyet kadınıyım. Almanya'da o kadar yıl kaldım. Milliyetçilik duygum hiç kaybolmadı. Oğlumu, 'şerefli bir asker' olarak görmek istedim. Bir anne bunu ister. Ama, bu olmadı. Oğlum askerlik yapmak istemedi" dedi. Suzan Türköz, 'affetmiyorum' dediği oğlunun vatan borcunu kendisinin ödemek istediğine dikkat çekti ve "Tek evlat, yapılacak bir şey yok. Askerlik yapmıyor. Bu bağış, oğlumun askere borcudur. Ben vatan borcumu ödedim. Allah ona selamet versin. Bana göre, askerlik kutsal bir görev" diye konuştu. Mehmetçik Vakfı'na bağışını oğluna söylemediğini vurgulayan Suzan Türköz, "Benim kazancım. Hür irademle verdiğim karar. Ben oğlumu zaten reddettim" dedi. Suzan Türköz, vasiyetini henüz yazmadığını, ancak ölümünden sonra ev eşyalarını da yoksullara bırakacağını söyledi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber