Tacizci öğretmene 18 yıl hapis

Öğrencisini taciz etme suçundan yargılanan öğretmen hakkında, suçu 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda işlediği gerekçe gösterilerek ceza indirimi yapılmadı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Ağustos 2015 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tacizci öğretmene 18 yıl hapis

ÖZGÜR CEBE

Diyarbakır'da bir okulda İngilizce öğretmeni olan Sabır Ceyhan (41), 5. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki S.T.'ye 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nda "Seninle bir konuyu görüşmek istiyorum" dedi. Okuldaki tören bittikten sonra öğrencisini otomobiline alan Ceyhan şehir dışında boş arazide 13 yaşındaki kıza cinsel tacizde bulunmaya başladı. Bu sırada olay yerinden geçen polis ekibi durumdan şüphelenerek araca yanaştı. Çıplak halde suçüstü yakalanan öğretmen gözaltına alındı. Ceyhan hakkında, "Beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından dava açıldı.

ŞOK SAVUNMA

Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan öğretmen, "S.T bana ilgi duyuyordu, mektup yazdı. Ben de kimsenin eline geçmesin diye yırttım" diyerek kendisini savundu. S.T. ise, Ceyhan'ın kendisini kırık not vermekle tehdit ettiğini söyleyerek, "Olay yerine de 'Seni kursa götürüyorum' diyerek götürdü" dedi. Adli Tıp'a sevk edilen S.T.'nin yaşadığı olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulmadığına dair rapor verildi. Mahkeme, sanık öğretmeni, cinsel saldırı suçundan 13 yıl 6 ay, öğrencisini cinsel maksatlı hürriyetinden yoksun kılmak suçundan da 4 yıl 6 ay olmak üzere 18 yıl hapisle cezalandırdı. Öğretmenin suçu çocuk bayramı günü işlediği için cezasında hiçbir indirim yapmayan mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber