Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerimizde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ağustos 2015 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜMYapılan son değerlendirmelere göre; Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Bilecik, Bursa'nın güney ilçeleri, Isparta, Burdur, Osmaniye, Toroslar mevkii, Hatay'ın kuzey kıyıları, Adana'nın kuzey ve doğusu, Sinop, Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çankırı'nın kuzey ilçeleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor, Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerimizde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Çankırı'nın kuzey ilçeleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber