Acil serviste görevli doktora saldırı

Aydın'ın Didim Devlet Hastanesi'nde nöbetçi bir doktorun, hasta yakınınca fiziki ve sözlü saldırıya uğradığını öne süren çeşitli sendikalara üye sağlık çalışanları, ortak basın açıklamasıyla olayı kınadı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ağustos 2015 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Acil serviste görevli doktora saldırı

Olay, geçen perşembe günü, Didim Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir hasta yakını acilde görevli nöbetçi Dr. Galip Pirlibeylioğlu'na sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Saldırı sonrası Pirlibeylioğlu, hasta yakınından şikayetçi oldu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili acil servis önünde bir araya gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Sağlık-Sen ve Türk Sağlık-Sen üyeleri, ortak basın açıklamasıyla olayı kınadı. Açıklamayı okuyan SES Üyesi Evrim Koçak, çeşitli politikalarla hastanelerin ticarethaneye dönüştürüldüğünü ve iş yükünün ağırlaştırılarak kuralsız çalışma ortamlarının yaratıldığını öne sürüp, şunları söyledi:

"Özellikle Didim gibi turizm beldelerinde görev yapan sağlık personeli, yaz aylarında birkaç kat artan nüfusa aynı personel mevcuduyla gece gündüz demeden fedakarca hizmet vermektedir. Sadece acil servise bir günde bine yakın hasta başvurusu yapılmaktadır. Bu denli zor şartlarda ve yoğun bir şekilde çalışan sağlık personelinin, bir de şiddete ve hakarete maruz kalması asla kabul edilemez. Görevi, halkın sağlığı için, sağlık çalışanlarına kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilecekleri uygun ve güvenli ortamları hazırlamak olan yetkililer ise sağlık kurumlarının tüm sorunlarını çözmüş gibi topluma doğru olmayan bilgiler vermekte, sorunların kaynağı olarak da sağlık çalışanlarını göstermektedir. Bizler Didim Devlet Hastanesi personeli olarak sağlık ortamındaki şiddeti kabul etmediğimizi, doğru bulmadığımızı ve bu olayların sıradan ve olağan hale getirilmesine asla izin vermeyeceğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz."

Koçak, sağlıkta şiddeti önleyen caydırıcı önlenmeleri ve hukuki düzenlemeleri hayata geçirmelerini talep ettiklerini dile getirerek, halkı da sağlıkta şiddete karşı sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet etti. Açıklamanın ardından alkışlarla tepkilerini gösteren sağlık çalışanları, sessizce dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber