KPSS Sonuçlarına Göre Para Karşılığında İşe Yerleştirme Yaptığını İddia Eden Firmalar

Haber Giriş : 07 Mart 2004 04:27, Son Güncelleme : 02 Haziran 2018 14:39
KPSS Sonuçlarına Göre Para Karşılığında İşe Yerleştirme Yaptığını İddia Eden Firmalar

Bunlar Kim ve Ne Yapıyor

İki yılı aşkın bir süredir memur adaylarını DMS, KPSS ve DİS konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ancak, bugün sizlere aktaracağımız olay gibisi ile ilk kez karşılaşıyoruz. İki yıldır ilgili mevzuatlar çerçevesinde memurluk kadrolarına girişlerin ancak DMS- KPSS (ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yapılmaktadır), işçilik kadrolarına girişlerin ise DİS (İŞKUR tarafından yürütülmektedir) ile yapıldığını açıklamaktayız. Ancak, www.kadimden.com adresinden (olayın açık bir şekilde görülebilmesi için internet adresini açık olarak yayımlıyoruz) yayın yapan Kadimden adlı şirket bu sınavlara girmiş olup da kazanmış olan adayları; belirli paralar mukabilinde ve süre garantisi ile işe yerleştireceğini vaad ederek kamudaki açık pozisyonlara yerleştirme yaptığını iddia etmektedir. Üstelik, vergi dairesinde sicil numarası bulunan ve hiç bir devlet kurumunun müdahalesi olmadan serbestçe reklam yapabilen bu kuruluş 1600 kişiyi işe yerleştirdiğini iddia etmektedir. Bu konuda memurlar.NET olarak tüm adayları uyarıyoruz. Kamudaki memur kadrolarına yerleştirmeler merkezi bir şekilde ÖSYM tarafından, işçilik kadrolarına ise iki katı puan uygulaması çerçevesinde İŞKUR tarafından yürütülmektedir. Bu ilanlar sitemizde düzenli olarak yayımlanmaktadır. Bu nedenle bu tür firmalara itibar etmemeleri kendi yararlarına olacaktır. Diğer taraftan, devletin ilgili kurumlarının da adalet duygusunu yokeden bu firma hakkında gerekli işlemleri yapacaklarını umuyoruz. Diğer ayrıntılar için tıklayın.


Kadimden Şirketinin internet sitesinde yaptığı açıklama aşağıda yer almaktadır. Flash ile yapılan bu açıklamayı biz yazı metnine dönüştürdük. Tüm cümle düşüklükleri ve harf hataları firmaya aittir.

Aşağıdaki İlan ile birlikte Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali ŞAHİN, ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığının açıklamalarının çok gülünç kalacağını belirtmek istiyoruz. Zira ortada para ile yerleştirme yaptığını belirten, sicil numarası bulunan bir firma bulunmaktadır. Umarız yetkili kurumlarca, bu iğrenç durum hakkında en yakın zamanda bir tedbir alınır.


www.kadimden.com sitesinde yer alan açıklama

DMS ve DİS, KPSS Sınavlarını kazanıpta işe giremeyenlere danışmanlık hizmeti verilir

DMS-DİS, KPSS kimlik aday numaranızı, adınızı, sizinle en seri irtibat kurabileceğimiz telefon numaranızı ve bitirdiğiniz okulu e-mail yoluyla gönderiniz.

Genel Giderler (Telefon, kırtasiye, yol masrafı vs.) için danışmanlık ücretlerimiz,
A- Hangi il, ilçe'de olursa olsun açık pozisyona giderim diyorsanız 100.000.000 TL
B- Kendim istediğim açık bulunan pozisyuona giderim diyorsanız 300.000.000 TL
C- Bulunduğum il'deki açık poziyona giderim diyorsanız 500.000.000 TL
D- Açık bulunan pozisyonu ben seçerim diyorsanız 1.000.000.000 TL

Türkiye İş Bankası Karagümrük/ İstanbul nezdinde bulunan 619971 nolu hesaba seçtiğiniz şık danışmanlık ücretini yatırın. Seçtiğiniz ve ücretini yatırdığınız;
(A)- şıkkı en geç 30 gün
(B)- şıkkı en geç 70 gün
(C)- şıkkı en geç 90 gün
(D)- şıkkı en geç 120 gün
içerisinde açık pozisyonlara mutlaka yerleştirileceksiniz. Mücbir sebepler dışında yerleştirmelerdeki danışmanlıklarımız garantimiz altındadır.

Açık pozisyonlara yerleştirildiğinizde;
(A)- şıkkı için 4 maaş
(B)- şıkkı için 9 maaş
(C)- şıkkı için 12 maaş
(D)- şıkkı için 20 maaş,
danışmanlık ücreti KDV dahil olarak alınır. Belirtilen sürelerde yerleştirme olmazsa ödediğiniz ücret aynen iade edilir.

- Yatırdığınız ücret SİGORTA kapsamındadır.

- Danışmanlığını yaptığımız açık bulunan pozisyonlardaki işlere gitmediğiniz taktirde yatırdığınız ücret iade edilmez.

- Yerleştirilecek pozisyonlara kamuya aittri, işe girdikten sonra çıkarılmanız söz konusu olamaz.

- Siz çalıştığınız pozisyonda gayri resmi ve gayri ahlaki hareketler, eylemler yaparsanız elbette çıkarılırsınız.

Seçtiğiniz şıkkın havalesini yaptıktan sonra;
1 adet nüfus kimlik fotokopisi
1 adet resimli ikametgah senedi
1 adet savcılıktan sabıka kaydı
1 adet askerlik şubesinden askerlik yaptı belgesi
1 adet bitirdiğiniz okul fotokopisi
1 adet imtihanı kazandı belgesi
evraklarını APS posta ile Kadim Danışmanlık, Fevzipaşa cad. müezzin bilal sokak. no:14/5 (34250) fatih/ İstanbul adresine gönderin, işlemlerinize derhal başlayalım.

İşe yerleştirildiğim taktirde seçtiğim şıktaki maaşımı danışmanlık ücreti olarak KDV dahil ödemeyi kabul ve taahhüt ediyorum. Adınızı, soyadınızı & Aday numaranızı gönderin.

Tarafıma bulunan açık pozisyondaki işe gitmediğim taktirde yatırdığım parayı istemeyeceğimi kabul ve taahhüt ederim. Gönderiniz.

HAKKIMIZDA

1999 yılında ailemizden 3-4 kişi anılan imtihanları kazandılar. Hemde yüksek puanlarla, düşük puan alanlar işlere yerleştirildiler.

Ailemizden kazananlar işe yerleştirilmediler. Bizde inat ederek uzun uğraşlar sonucu onları işe yerleştirdik. Haksızlıklar çok oluyor diyerek ilanlar vererek bu tip insanları bir çatı altında toplayarak hak arayalım dedik. Fakat kimse ilgilenmedi bizde bu işi 2000 yılında danışmanlık firmasına dönüştürerek resmi kuruluşumuzu yaptık. Fatih vergi dairesi 791 001 4394-ism- 89/2729 sicilimizdir.

Araştırabilirsiniz.

Bugüne kadar yaklaşık olarak 1.600 kişiyi işe yerleştirme başarısı gösterdik.

SİZİDE HİZMET İÇİN, SİZİDE BEKLİYORUZ.

Sevgi ve Saygıyla kalın.

Kadim Danışmanlık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber