Davutoğlu, hükümeti kurma görevini iade etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümeti kurma görevini iade etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ağustos 2015 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu, hükümeti kurma görevini iade etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Görüşme sonrasında Başbakan Davutoğlu'nun 63. hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iade ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan konuyla ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz 2015 tarihinde Bakanlar Kurulunu kurmakla görevlendirdiği Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etmiştir. Sayın Davutoğlu, Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm gayretlerine rağmen güvenoyu alacak bir hükümet kurma imkanını bulamadığını beyan ederek, kendisine verilen görevi iade etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da, Sayın Davutoğlu'na söz konusu gayretlerinden dolayı teşekkür etmiştir."

GÖREVİ 9 TEMMUZ'DA ALMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurma görevini 9 Temmuz'da seçimlerde birinci parti çıkan AK Parti'nin Genel Başkanı Davutoğlu'na vermişti. Davutoğlu görevi almasının ardından CHP ve MHP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamıştı. Dün Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Davutoğlu, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına elinden geleni yaptığını söylemiş ve "Cumhurbaşkanı ile istişare ettikten sonra gerekirse görevi iade edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabulü başladı.

Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı karargahındaki Genelkurmay Başkanlığı devir teslim töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

Davutoğlu da saat 19.55 itibarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giriş yaptı.

Görüşmede Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Temmuz'da aldığı 63. Hükümet'i kurma görevini, Erdoğan'a iade etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurma görevini 9 Temmuz'da seçimlerde birinci parti çıkan AK Parti'nin genel başkanı Davutoğlu'na vermişti.

Davutoğlu görevi almasının ardından CHP ve MHP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamıştı.

Dün Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Davutoğlu, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına elinden geleni yaptığını söylemiş ve "Cumhurbaşkanı ile istişare ettikten sonra gerekirse görevi iade edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan, 45 günlük hükümeti kurma süresi dolduktan sonra Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile görüşüp, geçici seçim hükümeti kurulması için düğmeye basabilir.

Seçim hükümeti kurulursa, her parti temsil edildiği oranda bakanlık sahibi olacak.

CHP ve HDP, olası erken seçime, seçim hükümeti ile gidilmesini istiyor. Ancak MHP, HDP ile seçim hükümeti bile olsa aynı hükümette yer almak istemiyor.

Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini, seçimlerde ikinci parti olan CHP'nin lideri Kılıçdaroğlu'na vermesi ise küçük bir ihtimal olarak görülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber