Taklit imza ile usulsüzlük yapmışlar!

Kayseri'de Paralel Devlet Yapılanması'nın faaliyetlerini tasvip etmeyen vakıf yöneticilerinin sahte imzalarıyla usulsüz işlem yapıldığı iddiasıyla başlatıldığı öğrenildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2015 12:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Taklit imza ile usulsüzlük yapmışlar!

HİKMET FARUK BAŞER

Kayseri'de "Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Kılıçaslan Eğitim Vakfı'nda dün düzenlenen operasyonun, yapılanmanın faaliyetlerini tasvip etmeyen vakıf yöneticilerinin imzalarının taklit edildiği ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiasıyla başlatıldığı öğrenildi.

Paralel Devlet Yapılanması ile ilişkili özel okulların bağlı olduğu vakıfta dün başlatılan operasyonda bilgisayar kayıtları ve belgelerin kopyaları alındı. Arama çalışmasının ardından gözaltına alınan 2 vakıf görevlisi, emniyetteki işlemlerin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Vakıf görevlileri İ.C. ve M.D'nin polis ekiplerinin çalışması sırasında delilleri gizledikleri ve karartmaya çalıştıkları gerekçesiyle savcılık kararıyla gözaltına alındıkları belirtildi.

İhbar üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyonun, bazı vakıf yöneticilerinin sahte imzalarıyla usulsüz işlem yapıldığı iddiası üzerine başlatıldığı öğrenildi. "Fetullahçı Terör Örgütü" ile bağlantılı olarak faaliyet gösterdiği öne sürülen vakfın mütevelli heyet ve yönetim kurulunda görev alan bazı vakıf yöneticilerinin, özellikle "17-25 Aralık" olayları sonrasında Paralel Devlet Yapılanması'nın yasa dışı eylem, politika ve faaliyetlerini tasvip etmedikleri, vakıftan ayrılmak istedikleri, diğer yöneticilerin bu kişilerin sahte imzalarını kullanarak karar alıp usulsüz işlem yaptıkları ve resmi belgede sahtecilik" suçlamaları nedeniyle operasyon kararı alındığı öğrenildi.

Paralel Devlet Yapılanması ile ilişkisi bulunduğu iddiasıyla özel okulların bağlı olduğu Kılıçaslan Eğitim Vakfının Gevher Nesibe Mahallesi'ndeki merkezinde yapılan aramada, vakıftaki belge ve bilgisayar belleklerini kopyalayarak incelemek üzere emniyet müdürlüğüne götürülmüş, 2 vakıf görevlisi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber