Özel hastanede 1 doktor günde en fazla 30 hasta bakacak

Haber Giriş : 12 Eylül 2006 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK, özel hastanelerden satın aldığı hizmette, ?başvuruların artması ve muayene sürelerinin kısalması? gibi sıkıntılar yaşanması nedeniyle, hastanelerle imzaladığı protokole, ?Bir doktor günde en fazla 30 SSK'lı hastaya bakacak? maddesi ekledi.

SSK, özel hastanelerle yaptığı proktokole, ?Bir doktor, günde en fazla 30 SSK'lı hastaya bakacak? maddesi ekledi.

SSK özel hastanelerle yaptığı protokole yeni bir düzenleme getirdi. Buna göre, artık bir doktor, günde sadece 30 SSK'lı hastaya bakacak. Bu sayı gün içinde aşılmayacak.

HER HASTAYA 15 DAKİKA

Özel hastanelerden satın aldığı hizmette, ?hastaların yoğun başvurusu nedeniyle muayene süresinin kısalması?, ?ameliyat için bekleme sürelerinin artması? gibi sıkıntılar yaşanması nedeniyle, böyle bir uygulamaya gittiklerini ve ?Her hastaya en az 15 dakika bakılabilmesini sağlamayı? amaçladıklarını söyleyen SSK yetkilileri, daha önce özel hastanelerdeki doktorların sınırsız sayıda SSK'lı hastaya baktıklarına işaret etti.

Bu durumda doktorlar saatte 4 hastaya bakacak. SSK'lı hastaların uygulamadan memnun kalıp kalmayacakları ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

160'TAN FAZLA HASTANEYLE ANLAŞMA İMZALANDI

Edinilen bilgiye göre, Türkiyede yaklaşık 300 özel hastane bulunurken, SSK bu hastanelerin 160'ından fazlasıyla anlaşma imzaladı

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber