YÖK, Başbakan'ı protesto etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2006 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı ve üyeleri Başbakan ve bakanların katıldığı Bilim Yüksek Kurulu toplantısına gelmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetle anlaşmazlıklar yaşayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, dün yapılan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısına katılmadı.

Bilim ve teknoloji alanındaki politikaların oluşturulmasında en yetkili karar organı olan kurul, Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. ODTÜ'de yapılan toplantıya, çok sayıda bakan, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, RTÜK Başkanı Zahit Akman, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş, üniversiteler ve araştırma kurumlarından temsilciler katıldı.

AB'ye üyelik sürecinin en önemli alanlarından birinin bilim ve araştırma olduğunu söyleyen Erdoğan, araştırma projelerine 2006'da 1 milyar 281 milyon YTL kaynak ayırdıklarını, son dört yıldaki reel artışın beş kat olduğunu ifade etti.

Daha önce TÜBİTAK Başkanlığı'nı vekâleten yürütmesi nedeniyle Yetiş'in konumunun tartışmalı olduğunu kaydeden Teziç'in yanı sıra, hiçbir YÖK yetkilisi de toplantıya gelmedi. Toplantıya Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Doğramacı ve çok az sayıda rektör katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber