Sancak'a suikast girişiminde hedefte patlayan mermi kullanmışlar

STAR Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a suikast girişiminde kullanılan araç tespit edildi. 22 kurşunun iki ayrı silahtan çıktığı ve mermilerin gizli servislerin kullandığı türden, çift patlamalı olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Ağustos 2015 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sancak'a suikast girişiminde hedefte patlayan mermi kullanmışlar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, STAR Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a yönelik suikast girişimiyle ilgili olarak çalışmalarını sürdürüyor. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri olay yerindeki güvenlik kamerası ve kritik noktalardaki MOBESE kameralarından elde edilen görüntüleri detaylı olarak inceledi ve olayda kullanılan aracı tespit etti. Olay günü bölgede yapılan binden fazla telefon görüşmesinin incelenmesi sonucunda, suikast eylemini gerçekleştiren 3 kişinin kimliğini belirleme çalışması sürdürülüyor. Murat Sancak'a yönelik suikast girişiminde araca isabet eden 22 kurşunun iki ayrı silahtan çıktığı, bu silahlardan birinin 45'lik Colt, diğerinin suikast silahı olarak bilenen Magnum olduğu tespit edildi. Ayrıca silahlarda kullanılan mermilerin de, NATO ülkelerinde yasaklanmış olan ve daha çok gizli servislerin kullandığı türden, çift patlamalı özel yapım olduğu belirlendi.

Azmetiriciler kim?

STAR Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a yönelik suikast girişimini tüm yönleriyle aydınlatmak üzere özel bir ekibin görevlendirildiği öğrenildi. Özel ekibin suikastı gerçekleştirenlerin yanı sıra, azmettiricileri de yakalayabilmek için operasyonu büyük bir gizlilik içerisinde sürdürdüğü belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber