5 günlük haritalı hava tahmini

Sıcaklıkların iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ağustos 2015 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Samsun, Tokat, Osmaniye, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay kıyıları, Muş, Bitlis, Van, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon'un batı ilçeleri ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Giresun, Trabzon'un batı ilçeleri ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber