TEOG nakillerinde ilk sonuçlar açıklanıyor, ikinci tur başlıyor

Yerleştikleri okullarından memnun olmayan, özel okuldan devlete geçmek isteyen ve açık liseye zorunlu kaydedilen öğrencilerin katıldığı TEOG yerleştirmeleri için yapılan nakil uygulamasında ikinci tur bugün başlıyor. İlk nakil uygulamasının sonuçları da bugün açıklanıyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Ağustos 2015 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEOG nakillerinde ilk sonuçlar açıklanıyor, ikinci tur başlıyor

Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirme sonuçlarına göre istediği okula yerleşemeyen ve açık liseye otomatikman kaydı yapılanlar ile özel okuldan devlete geçmek isteyen öğrencilerin katılacağı nakil uygulamasının ilk turunun sonuçları bugün açıklanıyor. İkinci tur başvuruları da bugün başlıyor. İkinci tur nakil tercihleri için süre 28 Ağustos'a kadar sürecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) açıkladığı yerleştirme sonuçlarına göre okullarda çoğu imam hatip liselerinde olmak üzere 248 bin 908 kontenjan boş kaldı. 71 bin 373 öğrenci tercihlerine yerleşemediği için otomatikman açık liseye kaydedildi. Bu öğrencilerle birlikte tercihte bulunmayan ve herhangi bir özel öğretim kurumuna kaydını yaptırmayanlarla birlikte yaklaşık 200 bin öğrenci de açık liseye yerleştirildi.

Bugün ise 3 kez yapılacak nakil uygulamasının ikinci turu başlıyor ve ilk nakil uygulamasına katılan öğrencilerin sonuçları açıklanıyor. Nakillerle ilgili sorularınızın yanıtları şöyle:

TÜMÜNE KATILABİLİRSİNİZ: İlk nakil uygulamasına katılan, ikinci ve üçüncü nakillere de katılabilir. Nakil uygulamasında bir okula yerleşmiş olsanız da ikinci ve üçüncüye katılma hakkınız var. Her nakilde 3 okul tercih edebileceksiniz.

KAYDINIZ OTOMATİK OLACAK: Her nakil döneminde bir okula yerleştiğinizde önceki okulunuzdaki kaydınız yeni yerleştiğiniz okula geçecek. Eski okula dönme şansınız olmayacak.

BOŞ KONTENJAN ARANMAYACAK: Nakil uygulamasında okullarınızı seçerken boş kontenjan şartı olmayacak. Okulda boş kontenjan görünmese de tercih yapabileceksiniz.

ORTAOKULDAN ONAYLATIN: Nakil için tercih yaptıktan sonra bu işleminizi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatmanız gerekiyor.

HANGİ DÖNEMLERDE YAPILACAK? Nakillerde ikinci tur 14-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak, sonuçlar 31 Ağustos'ta açıklanacak. Son nakil başvuruları 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 7 Eylül'de açıklanacak.

SON NAKİL AÇIK LİSEYE: 3 dönemlik il, ilçe ve okul türü sınırlaması bulunmayan bu nakiller bittiğinde 7-10 Eylül tarihleri arasında açık lisedeki öğrenciler için il ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarınca boş kalan kontenjanlar için nakil yapılacak.

ÖZEL OKULA NAKİL: Özel okullara devletten nakiller için tercih listesi hazırlanmayacak. Okullar boş kontenjanlarına açılana dek öğrenci alabilecek. Özelden devlete geçmek isteyen ise nakil uygulamasına katılıp tercih yapabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber