Yalçın: Yapılan zam enflasyonun üzerinde

"İmzalanan toplu sözleşme göstermiştir ki kamu görevlileri enflasyon canavarını güreş tabiriyle 'tuş', boks diliyle 'nakavt' etmiştir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2015 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalçın: Yapılan zam enflasyonun üzerinde

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetle sendikalar arasında imzalanan toplu sözleşmenin tarihi nitelikte olduğunu belirterek, "Toplu sözleşme göstermiştir ki kamu görevlileri enflasyon canavarını güreş tabiriyle 'tuş', boks diliyle 'nakavt' etmiştir" dedi.

Yalçın, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin 2016-2017 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını içeren toplu sözleşmeyle ilgili Memur-Sen Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Cumartesi günü imzalanan toplu sözleşmenin, hem toplumsal uzlaşıya hem de çalışma barışına çok önemli katkılarda bulunduğunu belirten Yalçın, sözleşmenin sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil toplumsal alanda da kazanımlar sağladığına dikkati çekti.

- "Ekonomiyi bilmedikleri ortaya çıkmıştır"

Yalçın, diğer memur konfederasyonlarının kendilerine yönelik eleştirilerini de anlamsız bulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

" Kamu görevlileri için tarihi bir başarı olan toplu sözleşme kazanımlarını tembel konfederasyonların karalamaya çalışmasını yadırgamadık, çünkü tembel, vaktini meyveli ağacı taşlayarak geçirir. Enflasyonu ezen kazanımlarımıza çamur atan sözde rakip konfederasyonların ekonomiyi de bilmediği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Toplu sözleşmeyle kamu çalışanlarının maaşlarına 2016'nın ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için yüzde 5, 2017'nin ilk altı ayı için yüzde 3, ikinci altı ayı için yüzde 4 zam yapılacağını tekrar anımsatmak isterim."

- "Yapılan zam enflasyonun üzerinde"

Kamu çalışanlarının 213 kazanım elde ettiği toplu sözleşmenin tarihi bir niteliğe sahip olduğunu ifade eden Yalçın, "İmzalanan toplu sözleşmeyle, 2016 yılı için kümülatif olarak yüzde 11,3 zam alınmıştır. Bu zam, hedeflenen enflasyon rakamlarının 6 puan üstünde, gerçekleşen enflasyon rakamlarının ise 3-4 puan üzerinde gerçekleşmiştir. Bu rakamlar da göstermektedir ki kamu görevlileri 3. Dönem Toplu Sözleşmeleriyle enflasyon canavarını, güreş jargonuyla 'tuş', boks diliyle 'nakavt' etmiştir. Ayrıca hem 2016 hem de 2017 yıllarını kapsayan enflasyon farkı konarak memur maaşları ekonomik risklere karşı sigortalanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

- "Emeklilere yapılan zam oldukça önemli"

Toplu sözleşmeden kamu görevlisi emeklilerinin de yararlanacağı anımsatan Yalçın, toplu sözleşmede anayasanın ruhuna ve hedeflerine uygun olarak memur emeklilerine yönelik özel bir kazanım üretildiğini söyledi.

Söz konusu kazanımla emekli kamu görevlileri maaşlarına 2016 için yüzde 6+5 oransal zammın yanında ilave 100 lira seyyanen zam yapıldığını anımsatan Yalçın, "Kıt imkanlarıyla işsiz evlatlarını finansa eden, verdikleri harçlarıyla torunlarını sevindiren emekliler için elde edilen özel zam, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendirilmesine katkı yapması noktasında da oldukça önemlidir" dedi.

Yalçın, sözleşmeyle, cuma namazı saatlerinde kamu çalışanlarının izinli sayılacak olmasının da ibadet özgürlüğü açısından büyük bir değer taşıdığını belirtti.

Hakkari'de yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 2 askere Allah'tan rahmet dileyen Yalçın, terörün her türlüsünü lanetlediklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber