Tunceli Üniversitesi'nde 'kopya' soruşturması

Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü, lisansüstü yabancı dil sınavında kopya çekildiği iddialarına ilişkin soruşturma başlatırken, sınavda kendisine kopya verildiği iddia edilen Üniversite Personel Daire Başkanı Z.Y.'nin de sınavının iptal edildiğini duyurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2015 17:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Tunceli Üniversitesi'nde 'kopya' soruşturması

İddialara göre, 21 Ağustos Cuma günü Tunceli Üniversitesi'nde Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yapılan lisansüstü yabancı dil sınavında yüksek lisans için giren Üniversite Personel Daire Başkanı Z.Y.'ye Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. E.Y. tarafından kopya verildi. Sınavda bulunan öğrencilerin durumu itiraz etmeleri sonucu sınav komisyonu öğrencilerin konuyla ilgili şikayet dilekçelerini tutanak altına aldı.

REKTÖRLÜK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen kopya skandalına ilişkin Rektörlük tarafından da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilerek, "Üniversitemizde Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yapılan lisansüstü yabancı dil sınavında yaşanılan olayla ilgili olarak bahsi geçen kişinin sınavı iptal edilmiş olup, söz konusu durum için soruşturma açılmıştır. Tunceli Üniversitesi adil, akademik liyakata önem veren ve demokratik bir yapıyı esas almaktadır. Bu açıdan üniversitemizde lisansüstü eğitime giriş sınavlarının spekülasyonlara mahal vermemesi için bir sonraki akademik dönemden itibaren öğrencilerin ALES, lisans ortalaması ve YDS veya eşdeğer sınavlardaki başarı durumlarına göre sıralama yapılarak lisansüstü eğitime kabulleri planlanmaktadır. Söz konusu çalışmalar senatonun gündeminde olup en yakın zamanda tamamlanacaktır" denildi.

EĞİTİM-SEN DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ

Eğitim-Sen Dersim Şubesi üniversite temsilciliği düzenlediği açıklamada, kopya skandalına tepki gösterdi. Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünde düzenlenen açıklamada konuşan Eğitim-Sen üniversite temsilcisi Munise Kazcı, "Kuruluş amacı olan eğitim ve bilim dışında pek çok konuyla gündeme gelen üniversitemiz bir kez daha yeni bir sıkıntı yaşamaktadır. 21 Ağustos Cuma günü yapılan Sosyoloji Yüksek Lisans Programı Yabancı Dil Giriş Sınavı'nda bir kopya olayı yaşanmıştır. Kopya olayı yeterince sıkıntılı olmasına karşın olayın baş aktörünün sınava giren aday öğrencilerden biri olan üniversitenin Personel Daire Başkanı Z.Y.'nin olması olayı daha da vahim hale getirmektedir. Ancak tüm sorun bununla da bitmemektedir. Kopya olayının gerçekleşmesini sağlayan kişi ise Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. E.Y.'dir. Sınav esnasında sınıfları gezme gerekçesiyle sınavda bulunan Personel Daire Başkanı Z.Y.'nin yanına gelip önce cevapları parmağı ile işaret ettiği bir sonraki gelişinde ise üzerinde cevapların yazılı olduğu kağıdı verdiği görülmüştür. Sınavda bulunan diğer öğrenciler bu duruma itiraz etmiş ve tüm bu olanlar sınav komisyonunca öğrencilerin vermiş olduğu dilekçelerle tutanak altına alınmıştır" dedi.

Kentin eğitimdeki başarısına vurgu yapan Kazcı, "Dersim şehir olarak sürekli eğitim alanındaki başarısıyla gündeme gelirken üniversitemizde eğitim ve bilim kaygısı taşımayan kadrolaşmanın yarattığı sıkıntılarla gündeme gelmektedir. Bizler Eğitim-Sen olarak sistem, adil ve demokratik olduğu sürece meşrudur diyor ve üniversite yönetimini meşruluğunu korumaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre olayı alkışlarla protesto eden Eğitim Sen'liler daha sonra sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber