İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kimler bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olarak değerlendirilmektedir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Eylül 2006 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

M.E.B.'dan onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak neyi ifade eder?

? Eğitim Merkezinden "Bilgisayar Meslek Dalı Eğitim Programları Sertifikası" alanlar, yerleştirme işlemlerinde "M.E.B.'dan onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak" şartı aranılan kadroları tercih edebilirler mi?

Bilindiği üzere, 2005 Kamu Personel Tercih Kılavuzunun "Başvurma Genel ve Özel Şartları" başlıklı bölümünde 2.2.4 Bilgisayar İşletmeni alt başlığında, "Bilgisayar İşletmeni" kadro ve pozisyonlarını tercih edecek adayların;
a) Öğrenim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmaları veya
b) Öğrenim kurumlarının diğer bölümlerinden mezun olanların Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı Bilgisayar İşletmeni sertifikası sahibi olmalarının,
şart olduğu belirtilmiş bulunmaktadır.

Diğer taraftan, Devlet Personel Başkanlığı tarafından en son 04/05/2005 tarihi itibarıyla hazırlanan Nitelik Kod Kılavuzunda da çeşitli kamu hizmet ve görevlerine ait unvanlı kadrolara atanmak için gereken sertifikaların, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olmaları istenmiştir.

Sonuç olarak, ? Eğitim Merkezinden alınan Bilgisayar Meslek Dalı Eğitim Programları Sertifikasının, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası olarak kabul edilebileceği düşünüldüğünden, ilgililerin tercih kılavuzları ile ilan edilen "M.E.B.'dan onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak" şartı aranılan kadroları tercih edebilecekleri değerlendirilmekle birlikte, bu hususun ilgili Kurum olması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığından da sorulmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber