Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıkların iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2015 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Sinop, Gümüşhane, Artvin, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olmak üzere Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-), Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Şırnak ve Kars çevrelerinde kuvvetli (21-) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; yerel olmak üzere Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-), Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Şırnak ve Kars çevrelerinde kuvvetli (21-) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber