Kenan Tanrıkulu MHP'deki görevinden niye istifa etti?

Başbakan Davutoğlu'nun, anayasa gereğince kurulması zorunlu olan geçici Bakanlar Kurulu için vekillere mektup göndermesi, MHP'de deprem etkisi yarattı. Mektup gönderilenlerden birisi olan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu görevinden istifa etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ağustos 2015 05:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kenan Tanrıkulu MHP'deki görevinden niye istifa etti?

Mehmet Ocaktan'ın karar.com'daki yazısının ilgili bölümü

Başbakan Ahmet Davutoğlu 7 Haziran'dan bu yana azınlık hükümeti dahil bütün koalisyon seçenekleri için bir çaba harcadı. Ama geldiğimiz nokta itibariyle bir anayasal zorunluluk olan seçim hükümetiyle karşı karşıyayız.

Başbakan Davutoğlu tarafından anayasa gereği her üç partinin de vekillerine bakanlık daveti içeren mektuplar gönderildi. Özellikle CHP ve MHP daha önce açıkladıkları gibi seçim hükümetinde yer almayacaklar.

MHP açısından daha da dramatik olan, Davutoğlu'nun tamamen anayasal çerçevede gönderdiği bakanlık teklif eden mektuba verdikleri tepkidir. Eğer bakanlık teklifini kabul etmiyorsanız, başbakanın davetini nezaketle reddedersiniz olur biter, bunun için de kimse sizi suçlayamaz.

Hal böyleyken, MHP'li Ahmet Kenan Tanrıkulu çıkıyor başbakan Davutoğlu'nun anayasal teklifi karşısında adeta "Bu lekeyle yaşayamam" der gibi "Böyle bir teklifin yapılmasını cüret olarak görüyor ve MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum" mealinde bir açıklama yapıyor.

Böyle bir açıklama Anayasa'ya saygı açısından da, siyasi nezaket açısından da son derece sorunlu bir açıklamadır. Açıkçası Tanrıkulu demek istiyor ki "Partimde böyle bir teklif için bula bula beni bulduklarına göre demek ki ben zayıf bir insanım, ayrıca da Bahçeli'nin hışmına uğramamak için istifa ediyorum." Herhalde bir siyasetçi için bundan daha traji-komik bir durum olamazdı.

Son derece teknik ve anayasal bir hükümet oluşumu karşısında bile MHP ve CHP'nin bu kadar bir tutum almaları, doğrusu Türk siyasetinin geleceği açısından umut kırıcıdır. Farzedelim ki, 7 Haziran seçim sonuçlarının işaret ettiği koalisyon oluşumuna itibar etmediniz, bütün kapıları kapattınız. Çok açık ki bir erken seçime gidiyoruz, bunun içinde anayasa gereği bir seçim hükümeti kurulacak.

Bu kadarında bile oyun bozanlık yapmanın mantığı ne olabilir? Yarın seçmen karşısına gidildiğinde "Biz koalisyona, azınlık hükümetine, seçim hükümetine karşı çıktık" demek bir övünme vesilesi olabilir mi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber