Alman ajana 21 yıl hapis

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardınan DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılar hakkında 21 yıl hapis istendi. 20 şüpheli arasında İngiliz vatandaşı Alman ajan Stephen Shak Kaczynski de var. İddianamede şu tespitler dikkat çekti: DHKP-C, eleman temini için sanatı bir araç olarak kullanıyor. Anadolu'dan okumak için gelen gençler Grup Yorum ile cezbediliyor. Örgüt, 'bedava gitar-saz' kurslarıyla gençlerin beynini yıkıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Ağustos 2015 07:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Alman ajana 21 yıl hapis

İstanbul Adalet Sarayı'nda Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi ve ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı sonrası DHKP-C'ye yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 20 örgüt üyesi hakkındaki soruşturma tamamlandı. Geçtiğimiz nisan ayında yakalanan ve aralarında İngiliz vatandaşı Alman BND ajanı Stephen Shak Kaczynski'nin de bulunduğu zanlılara ilişkin hazırlanan 42 sayfalık iddianamede çarpıcı detaylar yeraldı. DHKP-C terör örgütüne yönelik soruşturmanın gizli tanık beyanları ve mağdur ifadeleri üzerine başlatıldığı belirtilen iddianamede, marjinal sol örgütün, özellikle sanatsal faaliyetleri kullanarak Anadolu'dan İstanbul'a okumaya gelen gençlerin beyinlerini yıkadığı, böylece örgüte eleman sağlandığı vurgulandı.

ÖRGÜTÜN MASKESİ: GRUP YORUM

İdil Kültür Merkezi'nin DHKP-C adına faaliyetlerde bulunduğu anlatılan iddianamede, "İdil Kültür Merkezi Grup Yorum'u da arkasına alarak sanat maskesini kullanmaktadır. İstanbul'a okumaya gelen öğrenciler, 'kültür etkinlikleri' adı altında okuduğu üniversitedeki örgüt mensupları tarafından kandırılıp İdil Kültür Merkezi'ne getirilmektedir. Burada etki altına alınan öğrenciler, buradaki yatakhanelerde barındırılmaktadır. Aile ortamından uzaktaki gençler, insan psikolojisini iyi bilen ve konuşarak insanları etkilemeyi meslek haline getirmiş örgüt mensupları tarafından aşamalı olarak beyinleri yıkanıp ailelerinden uzaklaştırılarak terör örgütüne kazandırılmaktadır" ifadeleri yeraldı.

ÜCRETSİZ KURSLARLA AVLIYORLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede bir gizli tanığın ifadeleri de dikkat çekti. Grup Yorum konseri ile örgütün kendine eleman sağladığını kaydeden gizli tanık, "Örgütün görevlendirdiği kişiler, her sene Bakırköy Cumhuriyet Pazarı'nda verilen Grup Yorum konserine katılanlarla irtibata geçer. Gençlere ücretsiz müzik, tiyatro, saz veya gitar kurslarından bahsederler. Bu kurslar çocukların ailelerine de cazip gelir. Daha sonra 'ders' adı altında çocukların beyinlerini yıkarlar" dedi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede, 20 DHKP-C'li hakkında 'terör örgütüne üye olmak' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 21 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Talimat getirdi eylemler başladı

DHKP-C'ye yönelik İdil Kültür Merkezi'ne yapılan operasyonda İngiliz vatandaşı Stephen Shak Kaczynski de gözaltına alınmıştı. Defalarca Türkiye'ye giriş-çıkış yaptığı tespit edilen 'BND ajanı Kaczynski'nin ülkeye son girişinde Avrupa'daki bazı karanlık odaklardan DHKP-C'ye eylem talimatı getirdiği iddia edildi. Kaczynski'nin talimatı sonrası harekete geçen örgüt üyeleri, 31 Mart 2015'te Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı önce rehin almış, ardından şehit etmişti. İki terörist daha sonra ölü ele geçirilmişti. Çağlayan saldırısının hemen ardından başka bir DHKP-C'li terörist ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı ve bombalı saldırı yaptığı sırada öldürülmüştü. Daha önce terör örgütünün birçok eylemine katılan Kaczynski, İdil Kültür Merkezi'ne 'uyumak için gittiğini' ileri sürmüştü. Baskınlarda çok sayıda telsiz ile sinyal kesici jammer bulunması dikkat çekmişti.

Türkiye'yi 3'e bölmüşler

Savcılık DHKP-C üyelerine yönelik iddianamesinde, örgütün Türkiye'yi 3 ayrı bölgeye ayırdığını kaydetti. Buna göre terör örgütü, ülkeyi 'Anadolu', 'Kürdistan' ve 'İstanbul' olmak üzere 3'e ayırdı. İstanbul'da ise 5 ayrı yapılanmaya giden örgüt, eleman temininde yoğun olarak Beyoğlu ve Şişli'ye bağlı Mahmut Şevket Paşa ile Piyale Paşa mahallelerindeki gecekondu mahallelerinden faydalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber