2 kişiyi dağa götürmek isteyen HDP'li başkan tutuklandı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde PKK terör örgütüne teslim edilmek üzere 2 kişiyi dağa götürürken yakalanan HDP Eleşkirt İlçe Başkanı Engin Dursun tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2015 13:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
2 kişiyi dağa götürmek isteyen HDP'li başkan tutuklandı

Alınan bilgiye göre, Eleşkirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 25 Ağustos Salı günü yaptıkları yol kontrolleri sırasında HDP Eleşkirt İlçe Başkanı Engin Dursun'un kullandığı 04 DE 105 plakalı aracı yol kontrolleri sırasında durdurmak istedi.

'Dur' ihtarına uymayarak kaçan ve polis ekiplerinin takibi sonucu Molla Süleyman köyü civarına kaçan sürücü Dursun ve yanında bulunan M.Y. ile B.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Araç içerisinde bulunan M.Y. ve B.Y. isimli şahısların verdikleri beyanlarda HDP İlçe Başkanı Dursun'un kendilerini kandırarak PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosuna teslim etmek üzere götürdüğünü söylediler.

Adliyeye sevk edilen HDP İlçe Başkanı Dursun, 'PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunmak ve yardım-yataklık ve adam kazandırma' suçundan tutuklanırken, M.Y. ve B.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılarak ailelerine teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber