Esnaf, elektiriğini kendisi üretecek

İSTESOB ve İOSB tarafından düzenlenen "Verimli ve Temiz Enerji Alanındaki Eğitim ve Danışmanlık Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında eğitimlerini tamamlayan esnaf ve sanatkarlara sertifikaları verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2015 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Esnaf, elektiriğini kendisi üretecek

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ile İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığının (İOSB) düzenlediği "Verimli ve Temiz Enerji Alanındaki Eğitim ve Danışmanlık Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında eğitimlerini tamamlayan binin üzerinde iş yeri sahibi esnaf ve sanatkara sertifikaları verildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) desteğiyle gerçekleşen projeyle, ithalatının büyük bölümünü enerjiye ayıran Türkiye'de, güneş enerjisi sayesinde önemli ölçüde ekonomik avantaj sağlanması amaçlanıyor. Program sayesinde, İstanbul'daki esnafın iş yerini güneş enerjisiyle çalıştırması hedefleniyor.

İSTESOB'a bağlı 152 meslek odası üyesi yaklaşık 200 bin esnafla İkitelli OSB'deki 30 bin iş yeri sahibinin kendi enerjisini üretmesi için başlatılan eğitim programı sona erdi.

İOSB Hizmet Binasında düzenlenen törende konuşan İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, "Her Dükkana Enerji Paneli" sloganı ile başlattıkları projenin başarıya ulaştığını belirterek, esnafın projenin meyvelerini ilerleyen yıllarda alacağını anlattı.

Esnafın kendi elektriğini üretebilmesi için bu projenin büyük imkan sunduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Türkiye, güneş enerjisi konusunda verimli bir ülke. Güneşlenme oranı açısından bizden geride olan Almanya, güneş enerjisinden daha fazla yararlanıyor. Enerji ithal eden bir ülkeyiz. İnşallah güneş enerjisi sayesinde dışa olan bağımlılığımız azalacaktır. Üstelik güneş enerjisi son derece çevrecidir" diye konuştu.

Türkiye'de enerjinin yüzde 15'inin İstanbul'da tüketildiğine dikkati çeken Yılmaz, bu tüketimin yüzde 35'e yakın bölümünün ise işletmeler tarafından yapıldığını kaydetti.

Yılmaz, İstanbul'un yıllık elektrik tüketiminin OECD üyesi 8 ülkeyi geride bıraktığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, proje kapsamında güneş enerjisi eğitimi alan binin üzerinde iş yeri sahibi esnaf ve sanatkara sertifikaları dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber