Karısına şiddet uygulayan personelin maaşı eşine

Muratpaşa Belediyesi'nde eşine şiddet uygulayan erkek personelin maaşının bin 300 liralık kısmı, başvurusu halinde eşine ödeniyor.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Ağustos 2015 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karısına şiddet uygulayan personelin maaşı eşine

Muratpaşa Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında geçen yıl memurlara yönelik imzalanan toplu sözleşmede 425 personele zamlar yapılırken, sözleşmeye "Çalışan erkek personelin eşine fiziksel şiddet uygulaması ve eşinin başvurusu halinde, o ay ödenmesi gereken toplu sözleşme ücreti kendisine ödenir" maddesi de konuldu.

Toplu sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana Muratpaşa Belediyesi erkek memurları tarafından eşlerine yönelik hiçbir şiddet olayının yaşanmaması nedeniyle henüz eşinin ücretini alan kadın olmadı.

ŞİDDET İLK OLARAK KADIN VE ÇOCUKLARA YÖNELİYOR

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetin ilk yöneldiği yerin aile içinde kas gücü açısından daha zayıf durumda olan kadın ve çocuklar olduğunu ifade etti.

Attıkları bütün adımlar ve sergiledikleri davranışların bunu iyileştirmeye dönük olduğunu dile getiren Uysal, "Hem kendi personelimize doğrudan bir yaptırım hem de topluma bir mesaj olsun diye, geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşmeye bir madde koyduk. (Belediye personeli eşi tarafından) Şiddete uğrayan kadın, bize başvurup şiddete uğradığını belgelediği takdirde o ayki toplu sözleşme ücretini kendisine ödüyoruz."

"KADINLARIMIZ, ÇOCUKLARIMIZ AİLE İÇİ ŞİDDETE MARUZ KALMASIN"

Toplu sözleşmenin imzalanmasından bugüne kendilerine herhangi bir şikayet gelmediğini vurgulayan Uysal, "Sağolsun işçilerimiz eşlerine şiddet uygulamıyorlar. İnşallah hiç olmaz. Bütün ülkemizde, her yerde kadınlarımız, çocuklarımız aile içi şiddete maruz kalmasın" dedi.

BELEDİYE PERSONELİ MEMNUN

Toplu sözleşmeye böyle bir maddenin konulmuş olmasından mutlu olduğunu dile getiren Kalem, "Bir nebze olsun bunun yararı olacağını düşünüyoruz. Bugüne kadar da ters bir uygulama olmadı. Yani eşinden şiddet görmüş bir kadın bize müracaat etmedi. Bu da yararı olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

"EL ALTINDAN SOPA GÖSTERMİŞ GİBİ OLDUK"

Yazı İşleri Müdürlüğü Şefi Sami Erduğan, konulan madde sayesinde, bin 300 liralık toplu sözleşme ücretinin şiddet gören eşe verilmesinin sağlandığını anlattı.

Belediye çalışanları arasında eşine şiddet uygulama konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını aktaran Erduğan, "El altından sopa göstermiş gibi olduk. 'Bakın kadına şiddet uygularsanız, bu kadar cezayı hak edersiniz, paralardan mahrum kalırsınız' dendi. Çünkü insanın yaşamak için öncelikle paraya ihtiyacı var. Bu da bir etken oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber