Yurt dışındaki mühendislerin adresi Türk mühendislik portalı

Bilim, mühendislik, fizik, teknoloji, android root, android rom, arduino eğitim, kendin yap projeleri, mühendis ağırlıklı özgün makalelerin bulunduğu ve Mart 2012'de Oğuzhan Mallı tarafından kurulan muhendisbeyinler.net sitesi yüzde 20'lik oranda yurt dışı ziyaretçiye ulaştı.
Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2015 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurt dışındaki mühendislerin adresi Türk mühendislik portalı

Türkiye'de en çok tıklanan mühendislik platformu olan Mühendis Beyinler sitesinin, sosyal medya çeyrek milyona yakın takipçisi bulunuyor. Çeşitli konularda eğitimler hazırlayan, videolar çeken portal, mühendislik alanına giren bir çok konuda özgün içerikler üreterek Türk internet mecrasına ciddi bir katkı sağlıyor.

60 YAZAR BULUNUYOR

Mühendis Beyinler bünyesinde 3 site bulunmakta. Bunlar genel blog, video blog ve mühendislik ve bilim forumu. 3 yıllık süre sonunda bünyesinde farklı dallardan 60 yazar sayısına ulaşan platform, bu noktada da bir ilk olmayı başarmış.

GÖNÜLLÜ OLARAK DESTEK VEREN KADRO

Özellikle mühendislik alanındaki yerli kaynak eksikliği, halkın teknik konulara bakış açısını ve bilinç düzeyini arttırmak amacı ile Mühendis Beyinler'de farklı üniversitelerden fen ve mühendislik alanlarında okuyan öğrenciler, mezun ve deneyimli uzman mühendisler, yüksek lisans, doktora, araştırma görevlisi ve öğretim görevlileri gönüllü olarak destek vermekte.

LİTERATÜRE UYGUN YAZIM

İnternetin ilk günlerinden beri önemli bir sorun olarak karşımıza gelen 'internetteki bilginin doğruluğu' konusuna da çözüm getiren site, genel blogda yayınlanan makaleler tamamen özgün olmakla birlikte kaynak belirtilerek literatüre uygun şekilde yazılıyor. Teknik makaleler halkın anlayabileceği bir üslupla ele alınırken, mühendislik alanındaki makalelerle ön lisans ve lisans sonrası için yardımcı başvuru kaynak olabilecek nitelikte bulunuyor.

TEZ ÇALIŞMALARINA KONU OLDU

Bilim ve teknik alanında merak uyandırması için elektronik ve mekanik projelerle uygulamaların paylaşıldığı Mühendis Beyinler'de, forum üzerinden gönüllü teknik destek hizmeti de verilmekte. Ziyaretçilerin takdiriyle bugüne kadar birçok proje ve deneysel çalışma öğrenciler ve meraklılar tarafından ilgiyle takip edilmiş ve hatta tez çalışmalarına konu olmuş durumda.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber