Ekonominin başında kimler olacak?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin görevini sürdürmesi bekleniyor.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Ağustos 2015 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekonominin başında kimler olacak?

HAZAL ATEŞ

Türkiye yeni bir seçime hazırlanırken, siyasi belirsizliğin hem bütçe hem borçlanma üzerindeki faturasını aşağı çekmek için çalışan hükümet, yeni yıla 3 aylık geçici bütçe ile girecek. Küresel konjonktür ve seçim atmosferi nedeniyle ekonominin kırılgan ve dalgalanmalara açık hale gelmesini önlemek için ekonomi yönetimi büyük oranda korunacak.

KAYGILAR GİDERİLECEK

Hükümet, sokaktaki vatandaştan yatırımcıya kadar tüm kesimin ekonomiye yönelik kaygılarını rahatlatacak adımlar atmaya hazırlanıyor. Maliye Bakanlığı, üç aylık bütçe için hazırlıklara başladı. Geçici bütçe için 29 Aralık tarihine kadar süre bulunuyor. Bu nedenle bütçe çalışmaları yeni kurulacak hükümete bırakılacak. Bu sürede, istihdam yaratan, iç piyasaları destekleyici adımlarla kaygıların giderilmesi hedefleniyor.

EKONOMİDE KİMLER KALACAK?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin görevini sürdürmesi bekleniyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız da kabine dışında kalacak isimler arasında yer alıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin de görevini sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber