CHP Mahmut Tanal'ı vekil listesine koymayacak

Sümeyye Erdoğan'a yönelik çirkin iftiraları ortaya atıp yayan CHP'li Mahmut Tanal'ın ismi bir dahaki milletvekili listesinden silindi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Ağustos 2015 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP Mahmut Tanal'ı vekil listesine koymayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile ilgili çirkin propagandaya ortak olan Mahmut Tanal'ın, partisinden veto yediği öğrenildi. 7 Haziran seçimlerinde ön seçime girerek listeden çıkan Tanal'ın 1 Kasım seçimlerinde listede kendine yer bulmasının neredeyse imkansız olduğu konuşuluyor.

BELGEYİ YOK EDİNCE...

CHP kulislerinde uzun süredir Mahmut Tanal'ın milletvekili yapılma nedeni kulaktan kulağa dolaşıyordu. Tanal'ın sahibi olduğu hukuk bürosu, Gürsel Tekin'in Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı yıllara ilişkin açılan bir davaya bakıyordu. O dönemde Yargıtay'da olan Tekin'in dosyasının içerisinde belki de en büyük delili esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Bu belgeyi Tanal'ın ortadan kaybettiği ve karşılığında milletvekili yapıldığı konuşuluyordu.

PARALELE DESTEK VERDİ

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 'nun Bank Asya'ya el koymasının ardından yurt genelinde paralel yapıya yakınlığıyla bilinen kişiler tepki olsun diye Bank Asya'ya para yatırdı. Tanal'ın da Bank Asya'ya para yatırması CHP'de büyük tepki çekti. Ancak Tanal tüm uyarılara rağmen paralel yapıyla dirsek temasını çekmedi.

Nerede şov var orada Mahmut Tanal!

Mahmut Tanal, rüzgar nereden eserse oradan siyasi rant sağlamaya çalışan kimliğiyle biliniyor. Duruma göre Ergenekon savunucusu olan Tanal, yeri geliyor Hakan Şükür gibi isimlerle kumpas davalarını kuran paralel yapıyı savunuyor.

Gamze İlgezdi ve Yarkadaş da çizik yedi

- Tanal'ın dışında listelerde isimlerinin üzerinin çizilmesi beklenen diğer isimler de Barış Yarkadaş ve Gamze Akkuş İlgezdi olduğu konuşuluyor. CHP MYK kararlarına uymayıp sürekli basına beyanat veren Yarkadaş'ın kararlara uymadığı için tepki çektiği öğrenildi. CHP'de çizik yiyecek bir diğer isim de Gamze Akkuş İlgezdi olacağı konuşuluyor. İlgezdi, Ataşehir Bediyesi'nde yolsuzluklarla gündeme gelmişti. Bağdat Caddesi'nde 5 milyon liraya iki rezidans dairesi aldığı ortaya çıkan İlgezdi, kendi partilileri tarafından bile tepkiyle karşılanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber