'Şehitlere, cemevinde de tören yapılıyor'

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve devlet yetkilerinin 'devlet tanımıyor' gerekçesiyle şehitlerin cemevlerindeki törenlerine katılmadığı iddiaları tepkilere neden olurken Genelkurmay, iddiaların doğru olmadığını fotoğrafla duyurdu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ağustos 2015 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Şehitlere, cemevinde de tören yapılıyor'

GENELKURMAY: TSK'DA BÖYLE SAKAT BİR ANLAYIŞ OLAMAZ

GENELKURMAY Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, Alevi şehitlerin cenazelerine TSK'dan temsilci katılmadığı haberinin "yakışıksız ve gerçekdışı" olmadığını söyledi.

Özkürkçü, Hürriyet'e şu açıklamayı yaptı: "TSK, hiçbir etnik köken ve mezhebe dayanmayan yapısı ile ülkemize hizmet etmekte ve bunu milli ordu olmanın vazgeçilmez bir ögesi olarak görmektedir. TSK olarak bizler hiçbir evladımızı Türk, Çerkez, Boşnak, Kürt, Alevi, Sünni, gayrimüslim olarak görmeyiz, görülmesine de asla müsamaha etmeyiz. Hepsi Mehmetçik'tir, değerleri birdir. Bu yönde TSK'da sakat bir anlayış, yaklaşım ve talimat da olamaz. Şehit olan TSK mensuplarının cenaze törenleri, dini inanışları ne olursa olsun, kendi ettikleri yerlerde, ilgili yönerge esaslarına göre yapılır. Şehidimiz Kenan Ceylan için ilk tören askeri erkanın katılımı ile 11.30'da cemevinde, ikinci tören 12.45'te Hükümet Konağı önünde yapılmıştır."

Uğur ERGAN/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber