Camide VIP dönemi

Haber Giriş : 14 Eylül 2006 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ile Elazığ'da şehit düşen Yarbay Alim Yılmaz'ın cenaze namazları sırasında, kabine üyelerine yönelik sözlü ve fiili saldırıda bulunulması, Kocatepe Camii'ne protokol ayarı yapılmasına neden oldu. Protokol, camiye ayrı yoldan girip ayrı safta namaz kılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı, Kocatepe Camii'nin avlusuna yapılacak özel yol için inşaat çalışmalarını başlattı. Bu ay içinde tamamlanacak olan proje, cenaze namazlarına katılacak protokole ve engelli vatandaşlara tahsis edilecek. Cenaze araçları da bu yolu kullanabilecek. Caminin avlusunda sadece protokolde yer alan kişilerin cenaze namazı için saf tutacağı özel bir bölüm de oluşturulacak. Böylece, namaza katılan cemaatin protokolde yer alan kişilere yönelik olası fiziki müdahalesi engellenmiş olacak.

BARDAKOĞLU İSTEDİ

Kocatepe Camii'nde protokol için planlanan çalışma, Diyanet İşleri ve Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun direktifiyle başlatıldı. Camide ayrıca, cenaze sahipleri için bir taziye bölümü de oluşturulacak. Cenaze namazı sırasında ise protokol ile cemaat arasında bir boşluk olacak.

Diyanet Vakfı Mütevelli Üyesi Lütfü Şentürk, yeni yolun protokol için değil, cenazenin yukarı çıkarılması için mimardan izin alınarak yapıldığını savundu.

Bakanlara protestolar etkili oldu

Danıştay Üyesi Özbilgin'in cenaze törenine katılan bakanlar, cami avlusunda yoğun protestolara uğramışlardı. Abdülkadir Aksu'ya pet şişe atılmış, Osman Pepe polis kaskı takmış, Cemil Çiçek caminin arka tarafından çıkarılmıştı.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız: İslam tarihinde örneği var

Aslında bu gibi düzenlemeler İslam tarihinde var. Bazı halifelere saldırılar olmuş. Öldürülen devlet büyükleri olmuş. Kocatepe'de de hükümet üyelerine yönelik fiili saldırılar oldu. Her ne surette olursa olsun vatandaşın protokole bu şekilde saldırmasına fırsat verilecek ortamı yaratmamak lazım. Bu uygulamalar tarihi uygulamalara da bakarsak mantıklıdır, gereklidir. Hatta geç kalınmıştır.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber