Yıllık 3 milyarlık kaçakçılık geliri

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında bir yıl içerisinde hayata geçirilen projeler ve izlenen yol haritasına ilişkin bilgilendirme toplantısı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde (BYEGM) düzenlendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ağustos 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıllık 3 milyarlık kaçakçılık geliri

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Toplantıya; BYEGM Genel Müdürü Cemalettin Haşimi'nin yanı sıra TBMMsağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İlişkiler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik ile İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım katıldı.

Yıldırım, Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı (UMAEP) kapsamındaki 13 aylık faaliyetlerin aktarıldığı toplantıda, terör örgütü PKK'nın uyuşturucu ticaretiyle ilgili bağlantıları hakkında bilgi verdi. Terörizmin finans kaynağına dayandığına dikkati çeken Yıldırım, "PKK'nın da bir terör örgütü olarak kendisini idame ettirebilmesi için bir para kaynağına ihtiyacı var. Bu para kaynağını elde edebilmek için çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. Bunun en büyüklerinden birisi uyuşturucu parasıdır" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) Yetkilisi Cengiz Erişir "Emniyet birimleri tarafından 1984 yılından günümüze kadar, PKK terör örgütünün doğrudan uyuşturucu kaçakçılığı içinde yer aldığı 381 olay tespit edilmiş, bu olaylarda çoğunluğu PKK terör örgütü üyesi bin 283 şüpheli, soruşturma konusu yapılmıştır. PKK terör örgütünün yıllık 1,5 ile 3 milyar dolar arasında uyuşturucu ve diğer kaçakçılık türlerinden gelir elde ettiği görülmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber