Yerli silahlar için resmi geçit töreni yapılacak

Yerli teknoloji ürünü son sistem savunma silah ve araçları için 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda özel tören düzenlenecek. Aselsan, Havelsan, Roketsan ve TUSAŞ'ın ürettiği silah ve araçlar için resmi geçit töreni yapılacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Ağustos 2015 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerli silahlar için resmi geçit töreni yapılacak

Cahit Saraçoğlu

30 Ağustos Zafer Bayramı tören geçitlerinde bu yıl bir ilk daha gerçekleşecek. Genelkurmay Başkanlığı askeri tören geçidinde ilk kez yeni bir düzenlemeyi hayata geçirecek. TSK envanterinde yer alan harp, silah ve araçların sergilendiği geçit töreninde artık, savunma sanayiye önemli ürünler geliştiren yerli savunma sanayi firmalarının ürünleri de sergilenecek.

TEST AŞAMASINDAKİ ÜRÜNLER DE OLACAK

Hazırlıkları sürdürülen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda savunma sanayiinin geliştirilmesine katkı veren özel sektörün ürünlerinin de sergileneceği öğrenildi. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterinde yer alan harp silah ve araçlarının sergileneceği resmi geçit töreninde bundan böyle yerli savunma sanayii şirketlerinin ürünlerinin yer alacağı kaydedildi. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) ve bağlı ortaklıkları olan şirketlerin ağırlıklı yer alacağı törende, henüz test aşamasında olan silahlar ve sistemlerinin de sergileneceği belirlendi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 30 Ağustos geçit töreni ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı koordinesinde yeni bir düzenlemeye gidildi. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan harp silah ve araçlarının sergilendiği geçit töreninde bundan böyle yerli savunma sanayii şirketlerinin ürünlerine de geniş bir şekilde yer verilecek.

SAVUNMA SANAYİ TAM KADRO

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve bağlı ortaklıkları olan şirketlerin ağırlıklı olarak yer alacağı törende henüz test aşamasında olan silahlar ve sistemler de kendilerine yer bulacak. törenlerde ayrıca TSK Güçlendirme Vakfı'nın tanıtım tırı yeralacak.

"ASELSAN: STAMP Stabilize Silah Platformu, STOP Uzaktan Komutalı Top Sistemi, SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, KORKUT Hava Savunma Top Sistemi, HİSAR-A Otonom Sistemleri, TASMUS Sistemi, SERHAT Radarı, KALKAN ve KORAL Sistemi,

TUSAŞ: T129 ATAK, HÜRKUŞ, ANKA, TURNA, ŞİMŞEK ve GÖKTÜRK Uydusu,

ROKETSAN: OMTAS, UMTAS, SOM, HİSAR-O Füzeleri, T-122/300, T-107 Çok Namlulu Roketatar Sistemi, CİRİT Silah Sistemi,

HAVELSAN: Komuta Kontrol ve Savaş Sistemleri, Siber Güvenlik ve Bilişim Teknolojileri Sistemleri, Simülasyon Eğitim ve Test Sistemleri, İŞBİR ve ASPİLSAN özgün ürünleri."

ANKA Gece ve gündüz, kötü hava şartları da dahil, keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedef tespit, teşhis, tanımlama ve takip amaçlı, gerçek zamanlı görüntü istihbaratı görevlerini yürütüyor.

Som Füzesi, üzerinde yerleştirilen CPS sistemi ile kilitlendiği hedefi kendi bularak yok ediyor. Havadan karaya mühimmat ailesidir ve yoğun bir şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Gerekli olan operasyonel esnekliği destekleyecek modüler tasarıma sahip

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber