Gıda ürünleri için 'KDV yüzde 1'e düşürülsün' çağrısı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek; manav, kırmızı et, bakliyat, unlu mamuller, zeytin ve zeytinyağı ürünlerinde KDV oranının toptanda olduğu gibi perakende de yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi çağrısında bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ağustos 2015 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gıda ürünleri için 'KDV yüzde 1'e düşürülsün' çağrısı

Gerekli düzenlemelerle sektörün büyümesini yüzde 10'ların üzerine taşıyıp, istihdamda daha fazla katkı yakalanabileceğine dikkat çeken Altunbilek, tüketicilerin de sepetlerini daha ucuza doldurabileceğinin altını çizdi.

Organize yerel perakendenin hedeflerine ulaşabilmesi için devlet tarafından desteklenme ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Altunbilek, "Yılsonu itibari ile ortalama yüzde 14 büyümeyi hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı'nda ciromuzu 70 milyar liraya ulaştırmaya çabalayan sektörümüz yalnız başına bırakılmamalı. Bu nedenle toptanda olduğu gibi yerel perakende de manav, kırmızı et, bakliyat, unlu mamuller, zeytin ve zeytinyağı ürünlerinde KDV düzenlemesi bekliyoruz. Bu ürünler tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünler olup geri dönüşümün en hızlı alınacağı ürünlerdir" dedi.

Yerel perakendenin agresif bir büyüme beklentisinde olmadan, istikrara dayalı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Altunbilek, şu bilgileri verdi:

"KDV indirimi ile kayıt dışılık, haksız rekabet gibi önemli konuların önüne geçilirken, tüketiciler Türkiye genelinde daha ucuza alışveriş yapabilecek. Örneğin pirinç alındığında 5.05 lira artı 5 kuruş KDV olduğunda 5 lira 10 kuruşluk maliyet oluşuyor. Satarken KDV yüzde 1 yerine yüzde 8 olduğunda maliyetimiz 5.05 lira artı 40 kuruş KDV olduğunda maliyet 5 lira 45 kuruş oluyor. Dolayısıyla tüketici yüzde 7 indirimli ürün alabilecek. Yüzde 8 yerine yüzde 1 KDV tüketicide alım gücünü, bizlerde de rekabet gücünü; büyüme gücünü destekleyecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber