Davutoğlu Erdoğan görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu görüşmesi sona erdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2015 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu Erdoğan görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat 10 dakika sürdü.

KABİNE ONAYLANDI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere atanan Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etmişlerdir.

Cumhurbaşkanımız, söz konusu kabulde, Başbakan Sayın Davutoğlu başkanlığında kurulan geçici Bakanlar Kurulu'nu onaylamış bulunmaktadır.

Başbakan Davutoğlu, yeni Bakanlar Kurulu üyelerini açıklıyor.

GÖRÜŞME SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın erken seçim kararı almasının ardından gözler kurulacak seçim hükümetine çevrildi. CHP ve MHP'nin hükümette yer almama kararı, MHP'li Tuğrul Türkeş'in partisinin kararına ragmen bakanlık teklifini kabul etmemes ile gelişen olaylar sonrasında şimdi gözler Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çevrildi.

Sabah saatlerinde Başbakanlığın programında saat 17.30, Cumhurbaşkanlığının programında saat 17.45 olarak ilan edilen Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin, akşam saatlerinde 18.30'da olacağı açıklandı. Davutoğlu, saat 19.08'de seçim hükümeti listesini sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdi.

Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık olarak 1 saat 10 dakika sürdü.

11 BAĞIMSIZ İSİM OLACAK

Yasa gereği 3 bağımsız (İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlığı) vekilin seçim hükümetinde yer alması gerekiyor. Diğer bağımsız vekilleri ise, CHP'den teklifi reddeden 5, MHP'den reddeden 2 ve HDP'den reddeden 1 vekilin yerine seçilecek. Böyle toplam 11 bakanlık, bağımsız isimlerden seçilmiş olacak.

GÖRÜŞME 45 DAKİKA ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 17.45'te yapılacağı açıklanan görüşmenin 18.30'a alındığı duyuruldu. Erteleme sebebine ilişkin bir açıklama ise yapılmadı.

ÜÇ DÖNEM VEDASI

Ali Babacan ile birlite 3. Dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinin ardından milletvekillikleri sona eren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün bakanlığa veda etmesi bekleniyor.

Davutoğlu'nun, 63. Hükümetin listesini Çankaya Köşkü'nde açıklaması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber