İşte yeni bakanların öz geçmişleri

Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan seçim hükümetinde yer alan isimler belli oldu. Tuğrul Türkeş, Ali Haydar Konca, Selami Altınok ve Feridun Sinirlioğlu ilk defa kabineye girdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ağustos 2015 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte yeni bakanların öz geçmişleri

BAŞBAKAN: AHMET DAVUTOĞLU

1959 yılında Konya/Taşkent'te doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi Bölümlerinden mezun oldu. Aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölümünde doktorasını tamamladı. 1990-1995 yılları arasında yurtdışında görev yaptıktan sonra 1996-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde çalıştı. 1993'te doçent, 1999'da profesör oldu. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığını yaptı. 2002 yılından itibaren Büyükelçi ve Başbakan Başmüşavirliği görevini yürütmüş Dışişleri Bakanlığı yapmış, Ağustos 2014'de 62. Hükümetin Başbakanı olmuştur. Alternative Paradigms (Lanham: University Press of America, 1994), Civilizational transformation and the Muslim World (K.L.: Quill, 1994), Stratejik Derinlik Türkiye'nin Uluslar arası Konumu (İstanbul: Küre Yayınları, 2001) ve Küresel Bunalım (İstanbul: Küre Yayınları, 2005) başlıklı kitapları yayınlanmıştır. Ayrıca, özellikle uluslar arası ilişkiler, bölgesel analizler, mukayeseli siyaset felsefesi, mukayeseli medeniyet tarihi araştırmalarını kapsayan değişik alanlarda disiplinlerarası bir yöntemle kaleme alınmış çalışmaları farklı dillere yayınlanmıştır. evli ve dört çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI: YALÇIN AKDOĞAN - AK PARTİ

Yalçın Akdoğan, 22 Eylül 1969'da Üsküdar'da doğdu. Babasının adı Reşit, annesinin adı Fatma'dır. Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı. Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır. İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI: CEVDET YILMAZ

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma'dır. Bürokrat; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi uluslararası ilişkilerde; doktorasını Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetiminde tamamladı. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nda Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama Uzmanlığına atandı. Devlet Planlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI: NUMAN KURTULMUŞ

Numan Kurtulmuş 23 Mart 1959 Ünye/Ordu'da doğdu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988-1989 yılları arasında ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management'da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında yine ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör ünvanını aldı. İngilizce bilen Kurtulmuş, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI: TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR? - MHP

Yıldırım Tuğrul Türkeş 1 Aralık 1954, İstanbul Türkiye doğumlu Türk iktisatçı ve siyasetçi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. dönem ve 24. dönem Ankara milletvekili olan Türkeş, aynı zamanda partinin Merkez Yönetim Kurulu üyesidir.

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğludur. hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Ticaret fuarı organizasyonu alanında Turkuaz Fuarcılığı kurdu. Petkim AŞ ve TC Kalkınma Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Turtle sigorta Aracılık Hizmetleri ve Karuzel Medikal, Elektronik Limited Şirketi'nin ortağı oldu ve şirketlerin müdürlük görevini üstlendi. Karuzel Uzay Uydu Görüntüleri Çözümleme ve İşleme Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti. Bunun üzerine ATP'yi (Aydınlık Türkiye Partisi) kurdu, genel başkanı oldu ve DYP ile koalisyon yaptı. Fakat, DYP 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamayınca parti genel başkanlığını ve siyaseti bıraktığını açıkladı.

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir

İÇİŞLERİ BAKANI: SELAMİ ALTINOK KİMDİR?

Selami Altınok, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur. Sırasıyla Akkışla Kaymakam Vekilliği, Almus, Güroymak, Erciş, Terme ve Serik Kaymakamlıkları, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yapmıştır. Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Aksaray Valisi olarak atanmıştır. Evli ve 3 çocuk sahibidir.

DIŞİŞLERİ BAKANI: FERUDUN SİNİRLİOĞLU

Feridun Sinirlioğlu, 1956 yılında Görele'de doğdu. Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu ile evli olup iki çocuk sahibidir.

Eğitimi

1978'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuş[1]; yüksek lisans ve doktorasını da Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamlamıştır. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Diplomatlık kariyeri

Feridun Hadi Sinirlioğlu, 1982'de Personel Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak göreve başlamış, 1982'de Çok Taraflı Kültür İşleri Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak görev yapmış ve 1982'de askerlik nedeniyle görevinden ayrılmıştır.[2] 1983'de Çok Taraflı Kültür İşleri Dairesi'nde Aday Meslek Memuru, Üçüncü Katip, 1985'de Lahey Büyükelçiliği'nde İkinci Katip, Başkatip, 1988'de Beyrut Büyükelçiliği'nde Başkatip, 1990'da Yunanistan Dairesi'nde Başkatip, 1990'da İkili Siyasi İşler Müsteşar Yardımcılığı'nda Başkatip, 1991'de Müsteşar'ın, 1992'de ise Başbakan'ın Danışmanı, 1992'de TURKUNO Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yapmıştır. [3] Çeşitli diplomatik görevlerin ardından 2 Eylül 1996 - 15 Eylül 2000 arasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini yürütmüş, 15 Eylül 2000-1 Temmuz 2002 yılları arasında Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 1 Temmuz 2002-15 Ocak 2007 yıllarında Tel Aviv Büyükelçiliği yapmıştır. 24 Ocak 2007-21 Ağustos 2009 arasında İkili Siyasi İşler Müsteşar Yardımcısı görevini yürütmüştür. 21 Ağustos 2009 tarihinden itibaren de Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı görevini ifa etmektedir.

EKONOMİ BAKANI: NİHAT ZEYBEKÇİ

Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961'de Denizli Tavas İlçesi Pınarlar beldesinde doğdu. Babasının adı Şükrü, annesinin adı Fatma'dır. İş Adamı, Sanayici; Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. İngiltere South London College'de ekonomi eğitimi aldı. Özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı. 1994'te Turkuaz Tekstil'i kurdu. Denizli Platform Sözcülüğünde, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulundu. İki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü. 2004-2011 tarihleri arasında Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı; 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009-2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

AB BAKANI: ALİ HAYDAR KONCA KİMDİR? - HDP

Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1970-1971 mezunu olan Konca, 1972 yılında kaymakamlık sınavını kazanarak Elazığ Maiyet Memurluğuna başladı. "İl mahalli idareler planlaması üzerine düşünceler" tezinin kabul edilmesi ve Türkiye-Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü kursundan ve yeterlilik sınavından sonra bazı ilçelerde kaymakamlık yaptı. 1980 sonrasında görevden alınan Konca, 2 ay aradan sonra Trabzon Sürmene'de tekrar kaymakamlık görevine döndü.Bir süre sonra Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğüne atanan ardından da bu görevinden istifa eden Konca, serbest avukatlık yapmaya başladı. Bu süreçte Kocaeli İnsan Hakları Derneği yönetim kurulu üyeliği ve bir dönem de başkanlığını yapan Konca, 1989 seçimlerinde SHP'den belediye meclis üyesi seçildi. Daha sonra bu görevinden de istifa eden Konca, halen Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Kocaeli Vartolular Derneği üyesi ve Kocaeli Tabip Odası Onur üyesidir.

Davutoğlu'nun bakanlık teklif ettiği HDP'li isimlerden Ali Haydar Konca, eski bir mülki idare amiri ve 12 Eylül mağduru.

KALKINMA BAKANI: MÜSLÜM DOĞAN - HDP

HDP İzmir 2. Bölge Milletveli Müslüm Doğan, Sivas Divriği doğumlu. Evli ve bir çocuk babasıdır. Selçuk üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Şehir Plancılığı Bölümünde yüksek lisans yaptı. Uzun yıllar SGK'da şube müdürlüğü ve daire başkan vekilliği yaptıktan sonra 2012 de emekli oldu. HDP'nin kuruluşunda yer aldı ve ilk dönem MYK üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı yaptı. Alevilik konusunda ve mesleki nitelikte çok sayıda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI: CENAP AŞÇI

Cenap AŞCI, 1967 Aksaray doğumludur. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra, Maliye ve Gümrük Bakanlığı Gümrük Müfettiş Yardımcısı olarak memuriyet kariyerine başlamıştır. 1993 yılında Gümrük Müfettişliğine, 2000 yılında da Gümrük Başmüfettişliğine atanmıştır. Yurt dışı yüksek lisans eğitimini müteakiben (Mayıs 2004-Mayıs 2005) döneminde Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş Mayıs 2005 te de Gümrükler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atanmıştır. Bu görevi devam ederken 04.01.2008 tarihinde EGO Genel Müdür Yardımcısı olarak kuruluşumuzda göreve başlamıştır.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI: AYŞEN GÜRCAN

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Gürcan, geçici seçim hükümetinin ilk başörtülü kadın bakanı oldu. Akademisyen Ayşen Gürcan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı görevine getirildi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI: YALÇIN TOPÇU

Yalçın Topçu (d. 1957, Ardahan), Büyük Birlik Partisi eski genel başkanı olan Türk siyasetçi ve bürokrat.

Yalçın Topçu, 7 Temmuz 1992 Pazar günü saat 14.00'de Ankara'da Maltepe Düğün Salonun'da; Muhsin Yazıcıoğlu, Ökkeş Şendiller, İsmet Gür, Saffet Topaktas, Ahmet Özdemir, ve Esat Bütün'ün içinde yer aldığı altı MÇP'li milletvekili ile beraber MÇP Ankara, Mamak ilçe ikinci başkanlığından istifa ederek Büyük Birlik Partisi kurucuları arasında yer aldı ve Ankara kurucu il başkanlığı görevini 1995 yılına kadar üstlendi. 1996 yılında memuriyet hayatına dönen Topçu 11 yıl Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde çalışarak, 2007 yılında işletme müdür yardımcısı olarak memuriyet hayatından emekliye ayrıldı.

On bir yıllık memuriyet hayatının ardından, 19 Ağustos 2007 tarihinde gerçekleştirilen 3.Olağanüstü Kongrede Muhsin Yazıcıoğlu'nun daveti üzerine Büyük Birlik Partisi genel sekreteri seçildi. 25 Mart 2009 günü genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi üzerine gerçekleştirilen 24 Mayıs 2009 tarihindeki 4. Olağanüstü Kongrede 507 oy alarak partinin yeni genel başkanı oldu.

İki yıl kadar sürdürdüğü genel başkanlık görevini 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde alınan sonuç üzerine yaptığı yazılı açıklama ile bıraktı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI:AHMET ERDEM

1956 yılında Tokat'ta doğan Erdem, ilk, orta ve lise eğitimini Tokat'ta gördü. Lisans ve yüksek lisans öğrenimlerini Ankara'da tamamlayan Erdem, sırasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Yüksek Hakem Kurulu Genel Sekreterliği, Müsteşar Yardımcılığı, Bakanlık Müşavirliği, Başbakanlık Müşavirliği ile Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı görevinde bulundu.

Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında uzun süre çalışan Erdem, orta düzeyde İngilizce ve Arapça biliyor.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI: ALİ RIZA ALABOYUN

Ali Rıza Alaboyun, 8 Mart 1957'de Aksaray'da doğdu. Baba adı Ziya, anne adı Hediye'dir.

Maden İşletme Mühendisi; İTÜ Maden Fakültesini bitirdi. Amerika'da The Pennsylvania State University'de cevher hazırlama ve mühendislik yönetiminde yüksek lisans yaptı. MTA ve Maden İşleri Genel Müdürlüğünde çalıştı. Etibank Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. ETİMİNE SA Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Kurul Üyeliğinde bulundu. AFS Boru Sanayi AŞ'nin Genel Müdürlüğünü yaptı. 22 ve 23. Dönemde Aksaray Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcılığı, Belçika Dostluk Grubu Başkanlığı, 22 ve 23. Dönemlerde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Başkanı oldu. Çok iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve Almanca bilen Alaboyun, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ADALET BAKANI: KENAN İPEK

5 Ekim 1959 tarihinde Rize'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Rize Pazarköy İlkokulu, İstanbul Oruçgazi Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan İpek, bu okuldan 1982 yılında mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Adli Yargı Hakim Adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek, sırasıyla Antalya, Mardin/Savur, Bolu/Seben, Antalya/Elmalı Cumhuriyet Savcılığı; Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Dairesi Başkanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI: İDRİS GÜLLÜCE

İdris Güllüce, 11 Şubat 1950'de Erzurum Hasankale'de doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Sıddıka'dır. İnşaat Yüksek Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesinde Yönetim Organizasyon alanında tamamladı. Libya'da mühendis ve yönetici olarak çalıştı. Özel sektörde bir sanayi kuruluşunun hissedarı oldu ve Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Kartal Belediye Meclis Üyesi, 3 Dönem Tuzla Belediye Başkanı, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili olarak görev yaptı. Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri adlı bir kitabı yayınlandı. 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı oldu. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Güllüce, evli ve 5 çocuk babasıdır.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI: KUDBETTİN ARZU

Kutbettin Arzu, Türk siyasetçi, mimar. TBMM 23. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili olarak görev yapmıştır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunudur.

MALİYE BAKANI: MEHMET ŞİMŞEK

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye'dir.Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.ABD Büyükelçiliği'nde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Birimi'nde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine getirildi.Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: PROF.DR. NABİ AVCI

1953'te Bilecik'te doğdu. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. 1974 yılında Kültür Bakanlığında memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalıştı. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde profesör oldu. 2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirildi. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı. Telif ve tercüme olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır. 24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. 25 Ocak 2013'te 61. Hükümette Milli Eğitim Bakanlığı görevine atandı. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Avcı, evli ve 5 çocuk babasıdır.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: M. VECDİ GÖNÜL

29 Kasım 1939'da Erzincan'da doğdu. Annesi Lütfiye GÖNÜL ev hanımı, babası ise Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti kurucularından olup Askeri Okullarda Türkçe ve Edebiyat Öğretmenliği yapmış olan Mustafa Saffet GÖNÜL'dür. M.Vecdi GÖNÜL Devlet bursu ile kazandığı A. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesini 1960 Haziran döneminde bitirdi ve aynı yıl Erzincan İl Maiyet Memurluğu'na atandı. 37. Kaymakamlık Döneminin Birincisi olan GÖNÜL, 9 yıl süreyle değişik illerde Kaymakam Vekilliği ve Kaymakamlık yaptı (Araban, Tercan, Gerger vekaleten, Doğanhisar, Çamardı, Hozat, Narman asil Kaymakam olarak). 1970 yılında İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Şube Müdürlüğü'ne atandı. 1972 yılında açılan Mülkiye Müfettişliği imtihanını birincilikle kazanarak Mülkiye Müfettişi oldu. 1975 yılında İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdürlüğü'ne, 1976 yılı başında Kocaeli Valiliğine, 1977 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, 1979 yılında Ankara Valiliği'ne atandı. 1981 yılı sonunda Yüksek Öğretim Kurulu Kurucu Üyeliği'ne getirildi. 1984 - 1988 yılları arası İzmir Valiliği yaptı. 1988'den itibaren İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan GÖNÜL, TBMM'ce 08 Mayıs 1991 tarihinde Sayıştay Başkanlığı'na seçildi. Yedi yıl süre ile Sayıştay Başkanlığı yaptı. 18 Nisan 1999'da Kocaeli'den Milletvekilliğine ve 01 Haziran 1999 tarihinde de TBMM Başkan Vekilliği'ne seçildi. 2000 yılında ikinci defa TBMM Başkan Vekilliğine seçilen GÖNÜL, daha sonra bu görevden ayrılarak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurulmasıyla birlikte AK Partinin MKYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı, TBMM'nin 21. Dönem 4. Yasama Yılının başlamasıyla birlikte de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Asamblesi Üyeliğine seçildi. M. Vecdi GÖNÜL, 19 Kasım 2002 tarihinden itibaren 58 nci, 59 ncu ve 60 ıncı Hükümetlerde (8 yıl 8 ay süreyle) Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptı. 24. Dönem TBMM'de NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği görevini yürüttü. 03 Temmuz 2015 tarihinde TBMM dışından Milli Savunma Bakanı olarak atandı. M.Vecdi GÖNÜL, Kız Meslek Lisesi Öğretmenliğinden emekli Bayan Sevim GÖNÜL ile evlidir, üç çocuğu vardır. Yabancı dili İngilizcedir.

GENÇLİK ve SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ

Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Babasının adı Sinan, annesinin adı Behire Yıldız'dır. Liseyi İstanbul Alman Lisesi'nde, Lisans Eğitimini ise İngiltere deki Herfordshire Üniversitesinde "Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi" bölümünde tamamladı. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketinde satın alma görevlisi olarak çalıştı. 2003'te Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde Danışman olarak çalıştı. Başbakan Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. Dönemde Samsun'dan Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyeliği, AK Parti Dışilişkiler Başkan Yardımcılığı ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yaptı. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Binicilik, Tenis ve Kayak spor dalları ile ilgilenen Kılıç, evli ve 2 çocuk, babasıdır.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI: FERİDUN BİLGİN

1964 yılında Sivas'ta doğan Feridun BİLGİN, 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmasının ardından 1985-1987 yılları arasında Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. İş hayatına 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı ve 1991 yılında Planlama Uzmanı, 1992 yılında ise aynı yerde Grup Başkanı olmasını takiben aynı sene Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü görevine atandı. 1996-1999 yılları arasında T.C. Üsküp Büyükelçiliği'nde Ekonomi Müşaviri görevinde bulundu. 15 Ekim 2003 tarihinde Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdür Vekili görevine, 2 Kasım 2007'de ise aynı göreve asaleten atandı. İyi derecede İngilizce bilen Feridun Bilgin evli ve iki çocuk babasıdır.

ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANI: PROF.DR. VEYSEL EROĞLU

Veysel Eroğlu, 18 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Emine'dir. Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını İTÜ'de tamamladı. Hollanda Delft'de araştırmalar yaptı. 1984'de doçent, 1991'de profesör oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ'da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Su Vakfı kurucusu ve mütevelli heyet üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları yayınlandı. 23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili. 60. Hükümet'te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

SAĞLIK BAKANI: MEHMET MÜEZZİNOĞLU

9 Ocak 1955'te Batı Trakya Gümülcine'de doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarını Rumeli'de geçiren Müezzinoğlu, 1970 yılında İstanbul'a geldi. Lise tahsilini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Batı Trakya'ya döndü. Genç bir doktor olarak ideallerini gerçekleştirmenin ancak ata vatanında mümkün olduğunu düşündüğünden 1983 yılında Meriç Nehri'ni aşarak Türkiye'ye iltica etti.1983-1986 yılları arasında İstanbul Haseki Hastanesi'nde İç Hastalıkları ihtisasını tamamladı. 1986 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. 1992 yılında Refah Partisi'nde aktif siyasete katıldı. AK Parti'nin kuruluş çalışmalarında bulundu ve İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2002 - 2007 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak görev yaptı. 2007 Genel Seçimlerinde İstanbul, 2011 Genel Seçimlerinde Edirne ilimizden milletvekili seçilen Müezzinoğlu, 61. Hükümette Sağlık Bakanlığı görevine getirildi. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin Üyesidir. Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Bakanımız, evli ve 2 çocuk babasıdır.

BİLİM SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANI: FİKRİ IŞIK

"

Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane Babacan köyünde doğdu. Babasının adı Tevfik, annesinin adı Mecbure'dir. Öğretmen, İş Adamı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001 tarihinde AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AR-GE'den sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 22 Haziran 2003 tarihinde AK Parti Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü. 23. ve 24. Dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi ve bu görevi bir yıl sürdürdü. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay,Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nın üyesidir. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber