Doktor oğul babasının organlarını bağışladı

Amasya'da beyin ölümü gerçekleşen 71 yaşındaki hastanın organları doktor olan oğlu tarafından bağışlanarak organ nakli bekleyen 3 hastaya umut oldu.
Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2015 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktor oğul babasının organlarını bağışladı

Beş gün önce beyin kanaması sonucu Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan emekli ziraat teknikleri Mehmet Duran Kökcü'nün beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastane yetkililerinin organ nakli önerisinde bulunduklarını Tarsus Devlet Hastanesi'nde görevli Ortopedi Uzmanı Dr. Cemal Kökcü, bu teklifi kabul etti. Duran Kökcü'den alınan organlar üç kişiye umut oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Cemal Kökcü, "Arkadaşlarımız organ nakli konusundaki fikrimizi sordular. Biz de camiadan olduğumuz için olumlu baktığımızı belirttik. Kendisi de yaşadığı dönemde böyle bir şey başına gelse organlarını bağışlamak isterdi. Organlarının yok olup toprağa gideceğine birilerine can olmasına, umut olmasına arzu ederdi. Bu yüzden böyle bir karar verdik. İnşallah organları başkalarında hayat bulur. Başkalarının derdine şifa olur" dedi.

Organ naklinin önemine değinen Kökcü, "Ben doktor olduğum için biliyorum. Hep böyle organ yetmezliği nedeniyle, sıkıntıda olan, günlerce, haftalarca, aylarca sıkıntı içinde, 'ne gün hayatımı kaybedeceğim? Bize bir organ nakli, organ bağışı çıkar mı?' diye umutla bekleyen hastalar var. İnşallah yaptığımız iş hayırlı olur. Organlarını bağışladığımız insanlar sağlıklarına kavuşurlar" diye konuştu.

Organ nakli operasyonunu yapan Başkent Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Uzman Dr. Aydıncan Aktur, karaciğerin Adana, böbreklerin de İstanbul ve Ankara'da hastalara nakledileceğini söyledi.

Meslektaşlarının babası Mehmet Duran Kökçü'ye Allah'tan rahmet dileyen Aktur, "Sonuçta kendisi de bu mesleğin içinde, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği olan hastaları biliyor. Duyarlılığından ötürü çok teşekkür ediyoruz doktor arkadaşımıza. Bu aynı zamanda topluma da bir örnek" şeklinde konuştu.

Organlar ambulans helikopter ve nakil araçlarıyla gönderilirken, Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Rüştü Ertosun da hastaneye gelerek meslektaşlarına başsağlığı dilediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber